Stanislas-perle senket the Eagles

crystal palace fcBurnley logo stor(Burnley 1-0 Crystal Palace): Under en inspirerende førsteomgang viste the Clarets godt angrepsspill og skapte mange gode sjanser som burde ha endt med mål, men ble hindret av en robust keeper Speroni som holdt buret rent til pause. Annen omgang jevnet seg ut og lagene sto for god fotball som ga fansen valuta for pengene. Etter flere forsøk viste Danny Ings og Junior Stanislas magi, der sistnevnte sendte the Clarets i føringen med en herlig perle som ga tre svært viktige poeng på Turf Moor.

Lee Grant, David Edgar og Junior Stanislas fikk alle startplass, der Edgar erstattet Brian Stock som sonet karantene og Junior Stanislas gjorde seg fortjent til å starte for de lilla- og lyseblå etter å ha nettet to mål i midtuken for reservelaget. MacDonald som også scoret to mål i samme kamp varmet benken, mens trio Austin, Pato og McCann sto over kampen grunnet skade.

The Clarets fikk en hyggelig start på kampen med en entusiastisk Stanislas på kanten som ville benytte seg tilliten fra manageren og var veldig aktiv på kanten, men det var Palace som skapte de første sjansene. Etter ti minutter tok kampen seg opp og Burnley-backene fikk sprudlet på kanten med inspirerende kontringer og innlegg – godt hjulpet av Danny Ings, men til tross for godt angrepsspill klarte ikke Sam Vokes å overliste Speroni i Eagles-buret.

Burnley-spillerne virket trygge på seg selv og Wilfred Zaha havnet noe i skyggen av Kieran Trippier på kanten, der backen til tider rundspilte vingen. På motsatt side var kliniske Lafferty svært offensiv og de lilla- og lyseblå burde ha utnyttet flere av dem.

Rundt halvtimen viste Zaha sine ferdigheter og kom til sin første sjanse, men brente den ved å skyte rett på keeper Grant. Danny Ings briljerte på midtbanen og var ikke uventet involvert i mye av det som skjedde fremover ved å legge opp til flere gode sjanser for medspillere som Dean Marney, Sam Vokes, Junior Stanislas og Ross Wallace.

I omgangens sluttminutter skapte the Eagles flere sjanser, men ble møtt av et robust forsvar og en kvikk keeper. Hjemmelaget gjorde flere gode forsøk på å bryte gjennom Palace-forsvaret og fikk det til ved flere anledninger, men det var keeper Speroni som gang på gang reddet the Eagles. I det dommeren blåste av omgangen og sendte lagene i garderoben, hadde hjemmelaget skapt ti sjanser – mot gjestenes to..

Gjestene våknet til etter pausen og flekket tenner like etter sidebytte, men Burnley ville ikke være noe verre og skapte et par gode muligheter. The Clarets tok etterhvert opp igjen spillet fra første omgang der et kollektivt Burnley ikke sparte på kruttet og ga Ian Holloway hodebry.

Et dominerende Burnley presset etter ledermålet, men ble møtt av et godt organisert Palace-forsvar som gjorde ting vrient for hjemmelaget. Midtveis i omgangen økte gjestene presset og kom til flere gode sjanser i løpet av kort tid der tribunene holdt pusten.

Zaha fikk vist hvorfor han er ettertraktet på balløya og kunne ha bidratt til the Eagles’ ledermål både ved å sette inn kula selv og ved å legge opp til mål i løpet av kort tid, men hadde ikke flaksen på sin side.

Danny Ings snappet opp kula fra Delaney ni minutter før fulltid, satte fart og sendte en herlig stikker til Junior Stanislas som hadde tid og rom til det meste og klinket til lærkula som fløy forbi alt og alle og rett i det øverste hjørnet! Vingen ble tatt av banen like etter til stående applaus takket være scoringen som helt klart er en kandidat til rundens og månedens mål.

Crystal Palace prøve å svare umiddelbart, men det var hjemmelaget som var nærmere sitt andre mål enn det gjestene var utligning fram mot fulltid og i løpet av kampens fem tilleggsminuttene.

Burnley: Grant, Trippier, Lafferty, Duff, Shackell, Edgar, Marney, Ings, Wallace (Bartley 81), Vokes, Stanislas (Treacy 81)
Innbyttere: Richards, O’Neill, MacDonald, Long, Jensen
Gule kort: Bartley 90+4

Crystal Palace: Speroni, Parr, Bolasie (Wilbraham 90), Jedinak, Zaha, Murray, Moxey, O’Keefe (Nimely 82), Delaney, Ramage, Moritz  (Williams 68)
Innbyttere: Easter, Parsons, Gabbidon, Price,

Dommer: Gavin Ward
Tilskuere: 11,564 (579)