Forsterker med Fulhams Alex Kacaniklic

The Clarets har sikret seg 21-årige midtbanespilleren Alex Kacaniklic fra Fulham som blir ut sesongen og kan få debuten sin mot Charlton Athletic allerede ikveld. Svensken blir dermed manager Dyches første forsterkning som Burnley-sjef.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Kacaniklic har 15 Premier League-kamper for Fulham denne sesongen og har scoret tre ganger hittil for the Cottagers og 21-åringen blir Sean Dyches første offisielle signering etter godt samarbeid fra tiden i Watford forrige sesong. «Kaca» som han også kalles behersker både venstre og sentral midtbanerolle og huskes godt for sin scoring nettopp mot Burnley i deres 3-2-tap på Vincarage Road i mars ifjor.

– Han er en spennende ung spiller og noe annerledes enn det vi har fra før, som er viktig. Han er dynamisk og kan skape uro i kampen, sa en fornøyd Dyche. Han var med oss i Watford ifjor og gikk etter det rett inn i Fulhams førstelag – noe som er et godt tegn. Han har fått spille i Premier League denne sesongen og fått et par mål. 

– Det er et godt samarbeid med Fulham og de visste at deres spillere ble tatt godt hånd om i Watford. Han har vært klar over oss som stab og kommer til å bli tatt vare på her, noe som er nøkkelen. Vi passer på våre spillere og har som mål å utvikle enhver som blir med oss. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Alex Kacaniklic er manageren første siden ankomsten i oktober, men etter skader på Dean Marney og Chris McCann måtte sjefen ty til lånemarkedet. Midtbanespilleren startet karrieren i hjembyen Helsingborg før det ble en overgang til Liverpools ungdomsakademi i 2007 og derfra til Fulham i 2010, men sjefen innrømmer at det er en spiller han lenge har vurdert å hente til Turf Moor.

– Som jeg har sagt hele tiden så har vi hatt et øye på markedet og har prøvd å hente inn spillere. Denne kom på det rette tidspunktet og vi ønsker noen som kan påvirke laget, men vi ønsker flere og klarer vi å finne de rette av de rette grunnene som også passer klubben på det finansielle, så kommer vi til å gjøre det. 

– Vi ønsker å være progressive som lag og vi har måttet vente på sjansen vår til å forfriske ting, men samtidig gitt gruppen her muligheten til å vise hva de kan levere. Vi har måttet truffet en lei form og ting har ikke gått fremover når man kun jobber med de samme spillerne – til slutt kommer endringene. 

– Vi ønsker fremgang, men det er ikke kun om et par svake resultater. Vi har prøvd og Fulham har vært klare over vår interesse en stund nå og dette er ikke et skippertak-reaksjon. Det har vært på tegneblokken over flere uker, men som jeg sa nylig så må vi vente på at alt klaffer; vår klubb, omstendighetene i klubben vi prøver å hente spilleren fra og individet selv. Alle de tingene må falle på plass og det er gjort, noe vi er glade for, sa Dyche.