Neste: Bolton

bolton wanderersReebok stadiumEt knakende Lancashirederby venter til helgen og the Clarets stiller mannsterke på Reebok Stadion med ikke mindre enn 3.531 tilskuere! Bolton befinner seg på den nedre delen av tabellen, mens the Clarets har klare ambisjoner om Play-Off med kun fire poeng unna topp seks.

Sist gang lagene møttes var i sesongåpningen og the Clarets fikk en pangstart på sesongen over daværende manager Owen Coyles mannskap.

Sean Dyche har kun to skader å tenke på og begge er forsvarer; Michael Duff og Ben Mee, men er ellers godt rustet til lokalderbyet mot Bolton Wanderers. Hjemmelaget kommer seg også på skadefronten, men må klare seg uten Matt Mills, David Wheather, Stuart Holden og Mark Davies. Keith Andrews er tvilsom.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Boltons formkurve har ikke vært den beste og de står med 1-2-2 på de fem siste, mens the Clarets kan vise til 3-1-1 i samme periode og har 2-2-1 på deres fem siste bortekamper der Dougie Freedmans mannskap står med 2-1-2 hjemme siden overgangen til 2013.

De lilla- og lyseblå reiser til Reebok Stadium relativt mannsterke og har solgt ut samtlige av deres 3.531 tilgjengelige billetter, noe som fikk sjefen til å komme med oppmuntrende ord.

– Da jeg ankom snakket jeg om forholdet mellom fansen og spillerne og jeg tror det er herDet kan selvfølgelig bygges på og vi hadde 950 mot Peterborough forrige uke som er et flott antall som tok reisen hele veien nedover og så spillerne gi alt.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Jeg mener vi kommer til å ha tre- og et halvt tusen på lørdag og det kommer til å være en god erfaring for meg selv, ikke bare for spillerne og fansen. Jeg lærer stadig mer om disse derby-ene og er hele tiden gjort oppmerksom på at det er Blackburn som gjelder, men dette er et  derby også og fokuset vil være på seier og ikke hvem man spiller mot, avsluttet sjefen.

Som to av lagene som var med på å etablere Football League i sin tid, har det blitt hele 121 oppgjør mellom kamphanene og veldig lite skiller dem der Burnley har vunnet 47 ganger, Bolton 45 og 40 oppgjør har endt med poengdeling. Kampens spilles på Reebok Stadium lørdag 9.februar kl 16:00

Tidligere møter:
18.aug 2012 Burnley 2-0 Bolton
21.sep 2010 Burnley 1-0 Bolton (Carling cup)
26.jan 2010 Bolton 1-0 Burnley
26.des 2009 Burnley 1-1 Bolton
23.des 2000 Burnley 0-2 Bolton