Neste: Bolton

Sesongens første ligakamp står for tur og det er ikke hvilken som helst motstander som venter på motsatt banehalvdel: Bolton.

The Trotters rykket ned fra Premier League etter elleve år i det gode selskap og må tilpasse seg nye – eller  gamle – tilstander og møter Burnley i det som kan bli et forrykende lokalderby.

Foto: BurnleyFC.com

Bolton Wanderers er et alg de aller fleste Clarets-fans har et forhold til, være seg Sam Allardyce eller Owen Coyle med tidligere spillere Chris Eagles og Tyrone Mears. Coyle tok i sin tid the Clarets til Premier League for første gang på 33 år, et minne som fortsatt er kjært, men måten manageren forlot klubben på er det skotten vil bli mest husket for.

Burnley sliter litt med skader; langtidsskadde Danny Ings (kne), Keith Treacy (lysken), Marvin Bartley (ankel) og det er usikkerhet rundt Chris McCann som fikk en mindre vri i ankelen i forrige kamp. Men ellers har Howe de aller fleste spillerne friske og tilgjengelige, samtidig som det ligger an til flere debuter på Turf Moor.

Klubbens nye kaptein og signering, Jason Shackell er selvskreven debutant i ligaen etter overgangen fra Derby, mens det gjenstår å se om manageren er villig til å slippe leiesoldat Mills, midtbanespiller Stock, høyreback Luke O’Neill eller Sam Vokes til i sesongåpningen. Sistnevnte blir å konkurrere med Martin Paterson om plassen ved siden av Charlie Austin.

Foto: BurnleyFC.com

Owen Coyles menn på sin side bekymrer seg over David N’Gog som sliter med ryggen, men blir styrket av Lee Chung-Yong og Tyrone Mears som begge har blitt friskmeldte. Blant potensielle debutanter finner vi Matt Mills (forsvar) og Keith Andrews (midtbane)

Tradisjonen mellom lagene går langt tilbake og de har møttes overbevisende 121 ganger og veldig lite skiller dem der Burnley har vunnet 46 ganger og Bolton 45 – 40 oppgjør har endt med poengdeling, så her kan alt skje. Gjestene er riktignok ubeseiret på de siste ni ligamøtene med de lilla- og lyseblå (fire uavgjort og fem seire) siden november 1987.

 For å gjøre statistikken ytterligere trist for Burnley så er det den fjerde gangen de møtes i sesongåpningen og enn så lenge har de til gode å vinne over Bolton.

Alt ligger til rette for en knakende kamp mellom Owen Coyle og hans Bolton mot Eddie Howes lilla- og lyseblå hær.

Kampen spilles på Turf Moor, lørdag 18.8.

Tidligere møter:
21.sept 2010 Burnley 1-0  Bolton (Carling cup)