Sterk seier og videre i cupen

(Port Vale 1-3 Burnley): Begge lags supportere kunne juble innen det var spilt ti minutter, men det var Burnley-fansen som kunne smile rundt halvtimen da Charlie Austin sørget for å sende the Clarets i føringen og på tampen av omgangen viste Dean Marney magi og økte ledelsen.

Annen omgang dreide seg hovedsakelig om hjemmelaget som presset på og skapte mange gode sjanser, men ble møtt av en solid Lee Grant i buret.

Manager Howe måtte klare seg med kun en spiss i Charlie Austin, men benyttet Brian Stock i en defensiv midtbanerolle – ala Graham Alexander-rollen – som tillot McCann og Marney til å vise frem sine mer offensive sider. Ellers fikk både Joseph Mills, Brian Stock og Jason Shackell sin debut for de lilla- og lyseblå.

Sist gang the Clarets vant over Port Vale på deres hjemmebane var i 1984 og det var the Clarets som fikk den beste starten og skapte mye offensivt. Ni minutter uti kampen ble hjemmelaget tildelt et frispark som Chris Shuker la inn – ballen fløy over alt og alle og etter en blanding av dårlig dårlig kommunikasjon og skuffende spill, havnet ballen i nettet bak en forvirret Lee Grant.

Gleden ble kortvarig for hjemmelaget. Kieran Trippier satte i gang et stormløp og la inn til Chris McCann som tvang keeper Chris Neal til å avverge og sendte ut til hjørnespark. Ross Wallaces levering fra flagget fant hodet til den tidligere kapteinen som utlignet i det tiende minutt.

Etter mye fram og tilbake for begge lag passerte kampen midtveis og forsvarer Davis sendte en tragisk ball bakover som Dean Marney snappet og og sendte videre til Charlie Austin som enkelt kunne sette inn 2-1 til the Clarets. Det skulle gå fra ondt til verre for hjemmelaget i det 41.minutt når Dean Marney snappet opp ballen 25 meter fra mål og viste magi med en individuell oppvisning i fotball før han satte kula i nettet og 3-1 til Lancashire-laget.

Etter sidebytte dreide seg for det meste om Port Vale som sendte det som var mot Lee Grant og kom til flere fine muligheter som kunne, der både Vale, Dodd og Shuker prøvde ut sisteskansens reflekser – uten hell. Keeperen holdt stand og viste strålende takter mellom stengene der han imponerte ti minutter før full tid da Loft burde ha redusert, men møtte the Clarets’ høye burvokter.

Mot slutten av kampen pådro Kieran Trippier seg en smell og var på randen av Eddie Howes første bytte, men høyrebacken ristet av seg smerten og maktet å fullføre kampen. Manageren valgte å bytte ut debutant Stock med Duff minutter før fulltid, men sjefen har all grunn til å ikke være fornøyd med annen omgangen der the Clarets bokstavelig talt ikke skapte noen ting.

Burnley: Grant, Trippier, Mills, Shackell, Edgar, Stock (Duff 85), Marney, McCann, Wallace, Austin, Stanislas.
Innbyttere: O’Neill, MacDonald, Long, Hewitt, Mee, Jensen.
Gule kort: Mills 64, Wallace 67

Port Vale: Neal, Yates, McCombe, Loft, Dodds, Myrie-Williams, Vincent (Wiliamsom 82), Pope, Shuker (Burge 51), Davis (McDonald 45), Morsy.
Innbyttere: Johnson, Murphy, Lloyd, Duffy.
Gule kort: Morsy 84 McCombe 90

Dommer: Andy Haines
Tilskuere: 4.055 (653 Burnley)