Neste: Bristol City

The Clarets reiser sørover til Bristol og møter verdig motstand mot et lag som ligger og vaker i bunnen av tabellen. Terry Pashley ligger an til å lede de lilla- og lyseblå fra Lancashire i sin andre kamp som midlertidig manager der håpet er nok en seier.

Bristol City må klare seg uten Greg Cunningham (ankel), Marvin Elliott (brokk) og Neil Kilkenny (hamstring), som gjør at Joe Bryan og leiesoldat Stephen McManus burde få startplass. For the Clarets’ del er det kun et spørsmål om tid før Danny Ings igjen er i varmen etter å ha blitt friskmeldt og David Edgar kan få spille igjen etter å ha vært en ubrukt innbytter mot Blackpool.

Foto: BurnleyFC.com

I løpet av deres 44 kamper – som alle har vært ligaoppgjør – står det ganske jevnt, men City-laget har en liten fordel med 16-13-15 og 60 scorede mål hver. De siste oppgjørene har ikke gått i Burnleys favør og Bristol jakter sin femte ubeseirede kamp mot Lancashire-laget, sist gang Burnley vant var i desember 2008.

Bristol er fjerde sist på tabellen og har kun klart å plukke med seg to poeng av 15 mulige siden deres siste seier over Peterborough 18.september – bedre blir det ikke når the Robins står i fare for å tape sin tredje kamp på rad. Litt mer statistikk viser at Bristol har i snitt plukket med seg et poeng fra hver kamp, men er også det nest mest-scorende laget i Championship.

Lørdagens seier over Blackpool satte en stopper for the Clarets’ fire kampers tapsrekke, samtidig som de er seriens mest-scorende lag med 22 nettkjenninger på elleve kamper. Videre trenger Burnley kun tre mål for å nå 2.500 i det nest øverste nivået på balløya.

Blant milepælene kan hjemmelagets lojale Louis Carey få sin 550 ligakamp for Bristol City, mens Kieran Trippier trenger kun en kamp for å kunne notere seg 100 ligakamper.

Kampen spilles på Ashton Gate, tirsdag 23.10 kl 20:45

Tidligere møter:
28.apr 2012  Burnley 1-1 Bristol City
05.nov 2011 Bristol City 3-1 Burnley
19.mars 2011 Bristol City 2-0 Burnley
25.sept 2010 Burnley 0-0 Bristol City