Neste: Derby

The Clarets møter verdig og likesinnet motstand på Turf Moor mot et Derby-lag som kun har ett poeng mer, der kun to plasser er skillet. Vinneren har et forsprang til Play-Off. 

Manager Howe mistet Junior Stanislas og Martin Paterson grunnet skade, samtidig som Sam Vokes reiste tilbake til Wolverhampton. Et slikt scenario gjorde at sjefen benyttet seg av lånemarkedet og hentet inn Joch McQouid fra Millwall, men det regnes allikevel at Charlie Austin overtar Patos plass, mens enten Keith Treacy eller Marvin Bartley erstatter Junior.

Foto: BurnleyFC.com

For gjestenes del, må de klare seg uten spissen Nathan Tyson som sliter med en lårskade, men blir antageligvis erstattet leiesoldat fra Sunderland, Ryan Noble. Oppgjøret mellom kamphanene blir det 91 i rekken, der de foregående står med 39 Derby-seire, 18 uavgjort og 32 Burnley-seire, men the Clarets jakter på den fjerde strake over the Rams. Gjestene fra Derby har ikke for vane å vinne på Turf Moor, for sist gang de vant var i oktober 2004.

The Clarets ligger på en 10.plass, tre poeng unna topp seks plasseringen der de jakter deres åttende seier på ti kamper. Eddie Howes lilla- og lyseblå hær har ikke for vane å spille uavgjort og det er ikke mindre enn 19 kamper siden sist det ble poengdeling. Derimot har de flest skudd på mål i serien; 358 derav 187 på mål.

Nigel Cloughs tropper er i god form der de har vunnet fem strake i alle turneringer, noe som har sendt dem til en 8.plass – to poeng unna Play Off. Det spennende her er at også Derby er flinke til å stramme inn bakpå, med tre strake kamper uten baklengs.

Tidligere oppgjør:
27.aug 2011 Derby 1-2 Burnley
23.april 2011 Derby 2-4 Burnley
27.nov 2010 Burnley 2-1 Derby 

Kampen spilles på Turf Moor, lørdag 21.1, kl 16:00