Neste: Derby

Turf Moor pre-game Foto: D. Bentley / BFCderby countyJuleribba skal fortæres og første utfordrer på Turf Moor er Derby County som kun har vunnet en av sine siste seks bortekamper, mens the Clarets har overbevist med sitt imponerende spill – dog uten resultater og kun ett tap på de siste seks. 

Sean Dyche har ingen nye skader å bekymre seg over, men må se an formen til Danny Lafferty og Brian Stock i forkant av oppgjøret – begge sto over sist kamp mot Birmingham. Skaden til Lafferty betydde at leiesoldat Joseph Mills fikk mulighet fra start og med Ben Mee ute til et stykke over nyttår, kan det by på mer førstelagspill for Reading-spilleren. Gjestene har ingen nye skade å tenke på, men har Gareth Roberts (lysken), Will Hughes (ankel) og Conor Sammon (lysken) fortsatt ute, noe som åpner for forsvarer Mark O’Brien.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

De siste årenes statistikk viser at de lilla- og lyseblå er ubeseiret mot the Rams de siste syv oppgjørene og har følgelig som mål å slå til med deres tredje dobbel i deres 99. møte. Sist gang Derby kjempet seg til tre poeng mot Burnley var på nyåret i 2007, men det var på Pride Park og sist gang de vant på Turf Moor var i oktober 2004. Som prikk over i’en har Charlie Austin scoret fire mål på de tre kamper mot the Rams.

The Clarets ikke vunnet hjemme på de tre siste forsøkene, men prestasjonene har derimot vært overbevisende. Sean Dyches mannskap har gjort det bra i romjulen de siste årene og håper på en tredje strake seier 2.juledag. Derby mangler fire poeng for å komme seg til Play-Off og jager sin andre seier på bortebane etter å ha tapt de seks foregående. Deres siste kamp (Bristol City) endte med en etterlengtet seier og satte punktum for en fire-kampers tapsrekke (hjemme og borte).

Blant milepælene finner vi veteranen Michael Duff som ligger an til å få sin 450.ligakamp i karrieren.

Kampen spilles på Turf Moor 26.desember 2012 kl 16:00

Tidligere oppgjør:
22.sept 2012 Derby 1-2 Burnley
21.jan 2012 Burnley 0-0 Derby
27.aug 2011 Derby 1-2 Burnley
23.april 2011 Derby 2-4 Burnley
27.nov 2010 Burnley 2-1 Derby