Neste: Leicester

leicester fcTurf Moor pre-game Foto: D. Bentley / BFCBurnleys andre romjulskamp venter og Leicester er neste utfordrer. The Foxes har ikke overbevist på bortebane i år, mens the Clarets enda har til gode å gjenfinne en god form til tross for flere gode og streke prestasjoner den siste tiden.

Burnley-manager Sean Dyche kan måtte klare seg uten toppscorer Charlie Austin som sliter med en muskelskade og har allerede Ben Mee på skadelisten. Junior Stanislas og Brian Stock er begge tilgjengelige igjen, men det spørs om sjefen er villig til å risikere midtbanespillerne. Gjestenes Nigel Pearson må klare seg uten Sean St. Ledger og Michael Keane (begge hamstring), men kan bli styrket av Jamie Vardy (hæl).

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Oppgjøret blir deres 101. på 106 år og the Clarets leder med et hestehode; 42-28-30. Burnley trenger kun to mål for å nå 100 nettkjenninger på hjemmebane mot the Foxes, mens gjestene kun har nettet halvparten så mye.

Burnley vant omsider mot Derby i forrige runde og har kun tapt en gang på deres syv siste kamper, og vil følgelig bygge på en form som kan åpne for en etterlengtet Play-Off-plass. Leicester på sin side jager sin 1000. seire i Championship og er kun i selskap av Barnsley blant klubbene som har nådd samme milepæl.

The Foxes innehar det slemmeste forsvaret i serien, 22 innslupne mål på 24 kamper og ni kamper uten baklengs, men det er på motsatt side at utfordringene ligger da de har feilet å score på deres tre siste kamper. På bortebane har det blitt 3-3-6 denne sesongen, noe som gir the Clarets blod på tann og håp om deres andre strake seier på rad.

Blant milepælene finner vi veteran Michael Duff som i denne kampen kan få sin 250.kamp for Burnley.

Kampen spilles på Turf Moor, lørdag 29.desember kl 16:00

Tidligere møter:
17.apr 2012 Leicester 0-0 Burnley
01. nov 2011 Burnley 1-3 Leicester
09.apr 2011 Leicester 4 0- Burnley
21.aug 2010 Burnley 3-0 Leicester