Neste: Middlesbrough

The Clarets reiser til Riverside Stadium og møter et Boro-lag som ønsker å sprette tilbake til vinnersporet etter å ha overraskende tapt åpningsrunden.

Begge lag har mindre skader å vise til, men ingen som burde utgjøre vesentlige svakheter og dersom the Clarets drar i land en seier over Middlesbrough, vil det bli deres beste sesongstart på seks år.

Foto: BurnleyFC.com

Middlesbroughs nyeste lån Josh McEachran er tilgjengelig og kan bli kastet rett ut på banen, mens Kevin Thomson er tilbake etter en lyskeskade. Mustapha Carayol (hamstring) derimot er tvilsom, mens Lukas Jutkiewicz og Joe Bennett (begge kne) er begge ute.

Clarets-sjefen har ingen nye skader å bekymre seg over, foruten noen ømme bein etter sist kamp mot Bolton. Chris McCann og Marvin Bartley som begge var noe tvilsomme til forrige kamp, både spilte og varmet benken – noe som mest sannsynlig gjør dem tilgjengelige igjen.

I løpet av deres 52 oppgjør leder the Clarets med knappe to seire – 20-14-18 og historisk sett så pleier det å bli et par mål under disse oppgjørene og forrige sesong endte begge kampene 2-0. Middlesbrough håper å kunne vinne deres femte av syv oppgjør mot the Clarets etter å ha tapt 1-0 for Barnsley i helgen og for å gjøre statistikken enda mer frustrerende så har de kun vunnet to av de siste 13 ligakampene.

Foto: BurnleyFC.com

Middlesbroughs hjemmestatistikk minner litt om Burnleys ikke lenge siden, der de sitter igjen med 8-10-5 fra forrige sesong og det er ikke mindre enn fire år siden sist laget ikke maktet å ta mer enn ett poeng på de to første kampene. 

For the Clarets’ del, står de med to strake seire (Port Vale og Bolton) og har fått en betrakelig bedre start på sesongen enn ifjor da de trengte fire kamper før de skrapte sammen poeng og med seier over Boro vil de lilla- og lyseblå få den beste sesongstarten på seks år.

Kampen spilles på Riverside Stadium tirsdag 21.8, kl 20:45

Tidligere møter:

14.01.12 Middlesbrough 0-2 Burnley
10.09.11 Burnley 0-2 Middlesbrough
19.04.11 Burnley 3-1 Middlesbrough
14.11.10 Middlesbrough 2-1 Burnley