Neste: West Ham (Capital One cup, 4.runde)

west_ham_united_fcTurf Moor pre-game Foto: D. Bentley / BFCThe Clarets tar imot PL-motstand i fjerde runde av Capital One cup, men det er en kjenning som returnerer til Turf Moor; West Ham anført av Sam Allardyce, som enhver Burnley-fan har et forhold til.

Burnley flyr høyt på toppen av tabellen, mens the Hammers ikke har fått drømmestarten i ligaen, men cup er cup..

West Ham har ikke nevneverdige utfordringer på skadefronten, da kun Ricadro Vaz Te er ute som baner vei for Carlton Cole. Burnley må som vanlig klare seg uten Ross Wallace, men har mer enn bra dekning på vingen – samtidig som Burnleys beste cup-spiller foreløpig er Junior Stanislas kom til Turf Moor fra West Ham.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

West Ham har ikke fått den beste ligastarten og står med 2-3-4 på Premier Leagues ni første kamper, noe som plasserer the Hammers på en 15.plass. Burnley på sin side flyr høyt etter å ha virkelig imponert denne sesongen; 7-2-0 hjemme, 5-0-1 borte, åtte strake seire som har sendt Lancashire-laget til topps på tabellen.

Selv om det er forskjell på Premier Leauge og Championship, så har West Ham problemer med å finne nettet til sammenligning med Burnley; London-laget har åtte mål denne sesongen, mens Burnley har tre ganger mer; 24 mål.

Dersom man følger statistikken slavisk, så har Burnley vunnet fire av de siste liga-kampene mot PL-motstand som vil gi Allardyce ytterligere mer å klage over. Videre viser også statistikken at Burnley aldri har vunnet over West Ham i cup-sammenheng, men har kun tapt fire av deres siste 37 hjemmekamper (23-10-4).

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Vi må helt tilbake til 1980 sist gang de lilla- og lyseblå lagene møttes i cupen og den gang gikk the Hammers videre med 6-0, sammenlagt. Tar man alle møter under ett så blir det utrolig jevnt; 31-17-31.

Burnley er som nevnt innledningsvis ubeseiret hjemme og med et snitt på to mål per kamp, åtte strake og et sprudlende «Vings»-samarbeid legger til rette for et tøft oppgjør som også blir direktesendt. Big Sams mannskap skal få en utfordring å strebe med, for Danny Ings og Sam Vokes er ikke bare i klinisk form, men West Ham har slippet inn mål i tretten av deres siste ligakamper. Bedre blir det ikke vel vitende at tre av de siste fire bortekampene har endt med tap.

Kampen spilles på Turf Moor, tirsdag 29.oktober kl 20:45

Tidligere møter:
24.mar 2012 Burnley 2-2 West Ham
03.des 2011 West Ham 1-2 Burnley
21.feb 2010 West Ham 5-1 Burnley (FA cup)