Ga fra seg to poeng på to minutter

(Burnley 2-2 West Ham): En svært underholdende kamp med gode sjanser av begge lag, men det var Bartley som sendte the Clarets i føringen etter et flott soloraid. The Hammers ble snytt for en utligning minuttet senere, men Martin Paterson økte ti minutter senere gjorde første omgangen fullkommen. Etter sidebytte startet det jevnt, men på to minutter midtveis i omgangen sto det plutselig likt takket være dårlig forsvarsspill som gjestene utnyttet.

The Clarets’ toppscorer Jay Rodriguez er fraværende grunnet en lyskeskade, samme skade som holdt han ute av spill mot Cardiff og som begrenset mulighetene mot Ipswich. Martin Paterson og Danny Ings er begge tilbake i startoppstillingen, men Danny Lafferty ble ikke friskmeldt i tide og dermed ble erstattet av Ben Mee. Ex-Hammers-spiller Stanislas fikk gleden av å varme benken med talentfulle juniorspilleren Stevie Hewitt.

En offensiv start fra West Ham var det fansen fikk oppleve denne flotte dagen på Turf Moor der en farlig Charlton Cole truet Burnley-forsvaret med jevne mellomrom. Burnleys første halvsjanse kom av Martin Paterson, men spissen sendte ballen langt utenfor i det femte minutt etter en fint innlegg av Mee. To-tre minutter senere ga Burnley fra seg ballen som Nolan snappet opp og satt fart mot Lee Grant, men avslutningen var ikke god nok og the Clarets slapp med skrekken.

Det var anspent fram mot midten av omgangen, der begge lag ikke holdt igjen på mye til fansens begeistring. Hjemmefansen kunne slippe jubelen løs i det 25.minutt etter at Marvin Bartley viste magi ved å brøyte seg fram mot mål og satt inn 1-0! Dommeren hadde ingen god dag på jobb, for minuttet senere utlignet Nolan for West Ham, men dommeren annullerte målet grunnet knuffing i feltet.

Halvtimen spilt var igjen Nolan frempå og jaget utligning – i feltet med en del klabb og babb havnet ballen hos spissen som burde ha utlignet, men kjempespill av Lee Grant sto stillingen fortsatt i Burnleys favør.

36 spilte minutter viste klokken i det forsvarer Ben Mee sendte avgårde en levering som havnet hos Martin Paterson, spissen mottok ballen i feltet og satte ballen enkelt i mål fra syv meter. Dommeren hadde ingen god dag på jobb, for det var flere slemme dueller der hensikten ikke var ballberøring og det tok tid før Mark Haywood viste fram kort.

Det ble lagt til to tilleggsminutter og i det første av de to var Ross Wallace millimeter unna 3-0, men ballen traff stangen og spratt ut! I det dommeren blåste av omgangen, kunne man konstatere at gjestene benyttet seg av skitne triks – mange av dem vel innenfor gårsonen som burde ha gitt flere gule kort.

Annen omgang startet med to bytter for gjestene, to nødvendige også. Hjemmelaget fikk omgangens første sjanse der Pato sendte ballen over og ut etter å ha mottatt kula i en god posisjon.

Etterhvert som omgangen nærmet seg timen spilt kom the Hammers mer til og skapte stadig fler sjanser der blant annet McCartney fikk en gyllen mulighet til å redusere for gjestene, men ble møtt av en oppvakt Lee Grant.

Sam Allardyce’s mannskap ble frustrerte da deres forsøk ble hindret av Eddie Howes hær, med Lee Grant i spissen – godt støttet av høylytte hjemmefans. The Clarets virket å ha god kontroll på gjestene og var ikke vanskelige å be når det gjaldt målsjanser, men det var gjestene som kunne juble etter at Nolan utnyttet dårlig forsvarsspill i feltet og kunne enkelt sette inn reduseringen i det 68.minutt.

Bedre ble det ikke når gjestene ble tildelt frispark to minutter senere som ble lagt inn og havnet på hodet til midtstopper Tomkins og utlignet for the Hammers. Igjen skuffende forsvarsspill av the Clarets.

Kampens avsluttende kvarter var nervepirrende og svært spennende der begge lag skapte sjanser og jaktet seiersmålet. Charlie Austin ble satt inn med instrukser om må finne nettet – samme med John Carew. Med fem minutter igjen av kampen fikk Danny Ings seg en smell som virket alvorlig og ble erstattet av leiesoldaten Josh McQuoid.

På tampen av kampen kunne Baldock ha sikret seiersmålet etter å ha lurt offsidefellen, men Lee Grant viste klasse og sendte ballen ut hvor innbytter Charlie Austin kunne ha gjort det samme. Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter og inn kom Stanislas som fikk gleden av å møte sin tidligere arbeidsgiver, men verken han, resten av Burnley-troppen og West Ham klarte å utrette noe – dermed ble det poengdeling på Turf Moor.

Burnley: Grant, Trippier, Duff, Edgar, Mee, McCann, Marney, Bartley (Austin 80), Wallace, Paterson (Stanislas 90+1), Ings (McQuoid 86)
Innbyttere: Hewitt, Jensen
Gult kort: Duff 64

West Ham: Green, O’Brien, McCartney, Tomkins, Collins, Collison (Carew 81), Taylor (Maynard 46), Noble, Nolan, Cole  (Baldock 46), O’Neil
Innbyttere: Lansbury, Potts
Gule kort: Tomkins 39, Collins 45, Maynard 72

Dommer: Mark Haywood
Tilskuere: 15,246 (1,724 WHU)