Fantastisk seier på Upton Park!

(West Ham 1-2 Burnley): Hjemmelaget dominerte mesteparten av første omgang hvor Burnley forsvarte seg godt og lagene ble sendt målløse til pause. Etter sidebytte tok det ikke lang tid før Nolan sendte the Hammers i føringen, men gleden ble kortvarig takket være kaptein McCanns utligning fem minutter senere. Innbyttere ble satt inn og takket være byttene vant the Clarets på Upton Park for første gang siden 1973!

Det var få endringer i startoppstillingen hos the Clarets; Sam Vokes måtte vike til fordel for Dean Marney, Ross Wallace varmet benken, mens Bartley fikk starte atter en gang og tidligere West Ham-spillerne Junior Stanislas og Zavon Hines fikk applaus her og der da navnet deres ble nevnt over høyttalerne.

Kampen startet noe anspent hvor Treacy og Stanislas viste fram sine positive sider, men ble møtt av et sterkt Hammers-forsvar, mens på motsatt banehalvdel truet hjemmelaget gjestene med jevne mellomrom og ble møtt av et stødig Clarets-forsvar. Etter kvarteret begynte hjemmelaget å få grep om kampen, der de skapte flere farlige situasjoner og hjørnespark, men Burnley klarte å rydde unna til tross for et par urettferdige (og delvis kontroversielle) avgjørelser av dommeren.

Begge lag spilte – og forsvarte seg – høyt på banen og kampens første store sjanse kom midtveis i omgangen etter et fin kontring av hjemmelaget, men avslutningen av Taylor var ikke like god som forarbeidet. Det skulle ikke lenge før Nolan ble servert en kjempesjanse, men også hans klarte å sende ballen utenfor – til Burnleys store lettelse. Hjemmelaget fortsatte presset og truet Burnley som forsvarte seg med nebb og klør, men lagene ble sendt til pause målløse.

Ingen endringer ble gjort ved sidebytte og omgangen startet friskt med to ambisiøse- og angrepsvillige lag. Etter litt fram og tilbake var det hjemmelaget som ut av ingenting startet et angrep som omsider havnet hos Kevin Nolan som med en pen lobb sendte ballen i nettet bak en utspilt Grant i det 52.minutt. Mens benken gjorde seg klar til spillerbytter, dukket kaptein Chris McCann opp – også han ut av ingenting – og på et Stanislas-innlegg fra høyre sørget for utligningsmålet fem minutter senere (57′) og kampen åpnet seg igjen.

Eddie Howe satte inn friske Wallace-bein og formasjonen ble endret til 4-4-2. Kieran Trippier som var godt markert i første omgang fikk etterhvert mer rom og ble mer involvert i Burnleys friske og ambisiøse angrepsspill. Angrepsspillet fikk en ny dimensjon når Sam Vokes ble satt inn for Stanislas, men det var hjemmelaget som skapte første store sjanse før leiesoldaten Vokes fikk truet Rob Green i Hammers-buret.

Burnley ble tildelt kampens første hjørnespark i det 75.minutt som ble lagt inn av Ross Wallace fra flagget – i feltet, rundt straffemerket var leiesoldat Vokes høyest i luften og satte ballen i nettet for annen gang på like mange kamper og sendte the Clarets i føringen! Sam Allardyce trengte en ny dimensjon på banen, satte inn John Carew og gjestene fra Lancashire begynte forsvare ledelsen, noe som sørget for en nervøs avslutning.

The Clarets jobbet iherdig både i forsvar og i angrep der hjemmelaget sendte det som var fremover mot sluttminuttene – inkludert de fire tilleggsminuttene som ble lagt til, men the Hammers kunne ikke gjøre noe med Burnleys første seier på Upton Park siden 1973 og deres første noensinne over Sam Allardyce!

Burnley: Grant, Trippier, Mee, Duff, Edgar, Bartley, McCann, Marney, Stanislas (Vokes 69), Rodriguez, Treacy (Wallace 58).
Innbyttere: Easton, Hines, Stewart.

West Ham: Green, McCartney, Nolan, Tomkins, Cole, Collison, Taylor (Piquionne 56), Faye, Noble, O’Brien (Carew 81), Faubert
Innbyttere: Demel, Diop, Stech.

Dommer: Fred Graham