Neste: Cardiff

The Clarets reiser til Wales og møter et Cardiff-lag som har hatt en god sesong, blant annet en finale i Carling Cupen der de var uheldige som ble slått ut av Liverpool. De blå har den siste tiden hatt problemer på hjemmebane, mens the Clarets har samme scenario på bortebane, forskjellen er at hjemmelaget har Play-Off innen rekkevidde – noe Burnley bør anse som urealistisk. Med mindre de vinner på søndag.

Cardiff må antageligvis klare seg uten Rudy Gestede som sliter med hamstringen, men Robert Earnshaw – en spiller Burnley har hatt problemer med opp gjennom tidene – kan få sin comeback. Ellers må de blå klare seg uten midtbanespiller Stephen McPhail som har slitt med sykdom og stått over trening fram til nylig.

Foto: BurnleyFC.com

The Clarets på sin side har kun Junior Stanislas som usikker, men ettersom vingen spilte for reservelaget i midtuken og fikk de avsluttende minuttene mot Crystal Palace forrige helg er det sannsynlig at det blir et innhopp på den tidligere West Ham-spilleren. Det er også usikkerhet rundt Jay Rodriguez som måtte av banen midtveis i samme oppgjør.

Lagene har en lang historie seg i mellom og en som har vært jevn. I løpet av deres 78 oppgjør i liga og cup har er det kun to seire som skiller lagene; Cardiff 29 seire og Burnley 27 (22 har endt uavgjort), men de siste tre seriekampene har endt med poengdeling. Deres siste oppgjør var i oktober, i det som var Cardiffs fantastiske ferd til Carling Cup-finalen, den gang tapte Burnley i det som kan kategoriseres som en dårlig kamp.

The Bluebirds gikk en 3-0 smell mot Hull i midtuken og har kun vunnet to av deres ni siste kamper, men ligger allikevel og vaker like utenfor Play-Off sonen. Malky Mackays menn var i følge mange uheldige som ikke stakk av med cup-trofeen, men er det laget i ligaen som har sluppen inn flest selvmål; nemlig fire. De har derimot kun feilet å score i kun seks av deres siste 36 kamper.

Foto: BurnleyFC.com

The Clarets fikk sitt første poeng mot Palace forrige helg og reiser til Cardiff City Stadium med tre strake bortetap å vise til, men er også det eneste laget i serien som står uten uavgjort på bortebane denne sesongen. En rar statistikk er at de kampene toppscorer Jay Rodriguez har funnet nettmaskene, så har Burnley også vunnet – gikk Jay målløs av banen, tapte også the Clarets.

Tidligere møter:
15.feb 2011 Cardiff 1-1 Burnley
07.mai 2011 Burnley 1-1 Cardiff
20.aug 2011 Burnley 1-1 Cardiff
25.okt 2011 Cardiff 1-0 Burnley (c.cup)

Kampen spilles på Cardiff City Stadium, søndag 18.mars kl 16:00.