Neste: Derby

The Clarets reiser til Pride Park og møter et Derby-lag som enda har til gode å tape hjemme denne sesongen, til tross for å ha mistet sin kaptein Jason Shackell – som nå er Burnley-kaptein. Sist gang lagene møttes vant Burnley takket være to Austin-mål og fikk snudd fjorårets bortekamp-spøkelse, gjentar historien seg?

Derby-sjef Nigel håper å ha Nathan Tyson tilgjengelig etter at spissen måtte stå over the Rams’ seier over Charlton grunnet en halsinfeksjon. Unge Mason Bennett (spiss) derimot er klar til kamp etter å ha slitt med en strekk.

Foto: BurnleyFC.com

The Clarets på sin side må klare seg uten Danny Ings, men kan bli styrket at Charlie Austin og Michael Duff som begge sto over midtukens 2-1 tap for Leicester.

De siste kampene har endt positivt for Lancashire-laget som har vunnet fire og spilt to uavgjort på de siste seks kampene, mens the Rams kun har maktet å vinne en gang på de siste elleve kampene mot the Clarets. Sist gang var i februar 2005.

Skulle det bli tre mål (eller mer) i dette oppgjøret, vil det bli 300 nettkjenninger i løpet av de 123 årene lagene har spilt mot hverandre. The Rams jager sin 500. hjemmeseier i annen divisjon og deres 200. mål under Nigel Clough og har en spennende statistikk som tilsier at de har det høyeste antall målforsøk; 39 av 59 (66%). Mens the Clarets har Charlie Austin som sin toppscorer har Derby hele ni(!) spillere på scoringslisten denne sesongen.

Foto: BurnleyFC.com

The Clarets vil gjøre alt de kan for å unngå deres femte tap på seks kamper og vil helt klart bli styrket av Charlie Austins retur, dersom spissen får grønt lys av legene. Jason Shackell vil få et gjensyn med sin tidligere arbeidsgiver, mens Sam Vokes kan få sin 150. kamp.

Sist gang lagene møttes puttet Charlie Austin inn lagets to mål og snudde en lei borte trend der Burnley ikke hadde vunnet på bortebane. Klarer the Clarets å gjenta bragden?

Kampen spilles på Pride Park, lørdag 22.september kl 16:00

Tidligere møter:
21.jan 2012 Burnley 0-0 Derby
27.aug 2011 Derby 1-2 Burnley
23.apr 2011 Derby 2-4 Burnley
27.nov 2010 Burnley 2-1 Derby