Neste: Leeds

leeds fcTurf Moor pre-game Foto: D. Bentley / BFCNok en viktig kamp står for tur, denne gang er det Leeds United som kommer på besøk. United som var en kandidat til å kjempe om toppen før sesongen har sakte, men sikkert falt nedover tabellen og har de siste to kampene sluppet hele ni mål.

Burnley flyr høyt om dagen og er i form, spesielt på Turf Moor der de ikke har tapt på 21 kamper.

Burnley-manager kan sende ut det samme mannskapet for tiende gang på rad, men alt avhenger av Danny Ings som måtte av banen mot Birmingham med en ankelskade. Hvor alvorlig skaden er eller kan være er enda usikkert og dersom toppscoreren står over kampen, så er en ivrig Ashley Barnes klar til å brette opp ermene. McDermotts Leeds har heller ingen store skader å tenke på foruten leiesodlat Kebe må nok stå over oppgjøret.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Leeds har ikke imponert i det siste og står uten seier på de fem siste forsøkene (0-2-3) og kun to seire på deres ti siste kamper (2-3-5) med hele 20 innslupne mål, nesten like mange som det Burnley har scoret på det samme antall kamper (19). På Turf Moor er Burnley som sagt meget sterke og ubeseirede denne sesongen hvor de lilla- og lyseblå er favoritter til å dra det hele i land og det hadde vært knall med to av ligaens toppscorer på en og samme bane – dog på hver sin banehalvdel.

Leeds-kaptein og toppscorer Ross McCormack fortalte i et intervju at stemningen ikke var den beste i garderoben, spesielt ikke etter deres siste to kamper, men de ser fram til storkampen mot Burnley hvor de håper å kunne sprette tilbake på vinnersporet. For Burnleys del er det kanskje slitne bein som kan være tungen på vektskålen, men høyreback Trippier var raskt ute og avkreftet at troppen var sliten, snarere tvert imot.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Kampen spilles på Turf Moor, lørdag 15.mars kl 16:00

Tidligere møter:
21.sep 2013 Leeds 1-2 Burnley
13.apr 2013 Leeds 1-0 Burnley
06.nov 2012 Burnley 1-0 Leeds
02.jan 2012 Leeds 2-1 Burnley
19.nov 2011 Burnley 1 – 2 Leeds
30.apr 2011 Leeds 1-0 Burnley
11.des 2010 Burnley 2-3 Leeds