Tap på Elland Road

leeds fcBurnley logo stor(Leeds 1-0 Burnley): The Clarets fikk nok å bryne seg på mot et offensivt United-lag som var flinke til å spille ballen, men selv om hjemmelaget dominerte ballen i første omgang var det Burnley som fikk de første sjansene. Mål ble det ikke i de første 45, men kort og skader måtte til. Like etter timen viste Diouf magi og Austin gjorde alt rett foran Grant og sendte Leeds i føringen. The Clarets prøvde å svare, men maktet ikke å bryte Leeds-forsvaret.

Burnley måtte foreta to bytter; Alex Kacaniklic og Martin Paterson erstattet Junior Stanislas og Charlie Austin. Ikke overraskende var det Leeds som dominerte kampen på eget gress mot Burnley som fikk utfordringer i forsvaret, men gjorde en god jobb.

Alex Kacaniklic skapte kampens første sjanse (3) og minutter senere (7) var McCann på fære, men ingen av dem klarte å utnytte sjansene. På motsatt side var det et offensivt Leeds som satte press på både Grant og forsvaret, hvor det ble fire hjørnespark etter kvarteret etter godt spill av de hvite som var flinke til å spille ball.

Pato, Wallace, McCormack, (Rudolph) Austin og Pearce ga alle sine forsøk utover i kampen, men ingen av dem klarte å få hull på byllen og dermed gikk lagene i garderoben målløse. Det ble bekymring i Clarets-leiren like før pause når Danny Lafferty entret banen til fordel for Ben Mee som tilsynelatende ble skadd.

Etter sidebytte tok det under ett minutt før Leeds var på hugget igjen hvor Diouf leverte et herlig innlegg, men avslutningen av Varney var ikke av samme klasse og gikk ut. Samme mann fulgte opp med en god sjanse i det 50 minutt, men Grant reddet mesterlig og sendte ballen ut.

Leeds presset og presset, og like etter timen, nærmere sagt i det 63.minutt viste Diouf magi på kanten med et lekkert mottak av kula og et fantastisk innlegg til Rudolph Austin som ikke gjorde noen feil og sendte hjemmelaget i ledelsen med en flott volley. De hvite ga ingen antydning til å si seg fornøyd med en 1-0-ledelse og prøvde seg ved flere anledninger – uten hell.

Hjemmelaget slapp etterhvert litt opp på trykket noe som åpnet for et Burnley-press og en håndfull halvsjanser, men det ble aldri mål til tross for godt spill og helhjertede forsøk.

Burnley: Grant, Trippier, Long, Shackell, Mee (Lafferty 45+2), Wallace (Ings 65), Marney, McCann, Kacaniklic, Paterson (Stanislas 52), Vokes