Pato berget poenget

Peterborough UnitedBurnley logo stor(Peterborough 2-2 Burnley): The Clarets fikk en pangstart på kampen når Charlie Austin sendte Lancashire-laget i føringen allerede etter 64 sekunder. Hjemmelaget kom seg etterhvert, men klarte ikke å svare.

Etter sidebytte dukket unge Tommy Rowe opp etter timen og på tre minutter sørget for at Posh tok ledelsen. Det så lenge ut til at Posh kom til å dra i land alle poengene, men Martin «Pato» Paterson ville det annerledes.

Som forventet returnerte Charlie Austin og Michael Duff til startoppstillingen mot the Posh etter å ha kommet seg over sine respektive hamstring-skader som gjorde at både David Edgar og Sam Vokes varmet benken. Peterboroughs George Boyd var også å se på London Road etter at overgangen til Nottingham Forest gikk i vasken grunnet en synstest.

Det ble bokstavelig en pangstart på kampen og det var selvfølgelig ingen andre enn Charlie Austin som sendte gjestene i føringen etter 64 sekunder (!). Kampen bygget seg rolig opp med McCann, Stanislas, før ballen havnet hos Wallace som med et presist innlegg leverte lærkula til Austin som på volley sendte Burnley i ledelsen.

Posh brukte litt på å komme seg, noe som ga Burnley rom til å finne seg til ro med ballbesittelsen og skapte spenning i kampen med gode forsøk mot United-buret. Hjemmelaget våket litt til rundt kvarteret, økte trykket og fikk til et par gode løp, men Burnley ryddet opp.

Hjemmelaget fikk en god periode midtveis i omgangen der Tomlin og Boyd var instrumentale med flere sjanser på kort tid, men ingen som keeper Grant ikke hadde kontroll på. Peterborough kom ikke langt fra åpent spill, men var farligst på dødballer og fikk Burnley til å vise fram sine defensive ferdigheter.

The Clarets kom til flere sjanser etter halvtimen, men verken Stanislas, Austin, Marney eller Ings klarte å øke ledelsen og dermed gikk gjestene til pause med en hyggelig ledelse.

Annen omgang fikk en svært lik start første med et innlegg fra kanten som fant Austin, men klarte ikke toppscoreren å overliste keeper Olejnik denne gangen. Etterhvert som minuttene tikket fikk kampen en tøffere tone og en skade på Michael Duff, men Burnley skapte mange sjanser og kunne ha økt ledelsen ved flere anledninger. Det skal sies at Posh også burde ha utlignet ved et par anledninger det første kvarteret, så kom byttene som skulle vise seg å være avgjørende.

Like etter timen (65.min) ble hjemmelaget tildelt et hjørnespark som havnet i Burnley-feltet og etter mye klabb og babb havnet ballen til slutt hos Tommy Rowe som utlignet for Peterborough. Minutter senere ga Burnley fra seg ballen som målscorer Tommy Rowe snappet opp og startet på et fantastisk 50-60 meters løp og alene med keeper gjorde målscoreren ingen feil og tok ledelsen med en flott avslutning. 2-1 i det 68.minutt.

The Clarets som hadde en skuffende annen omgang, økte trykket, presset United-laget og fikk gevinst. Etter en gradvis oppbygging av Junior Stanislas og Chris McCann på midten som leverte en perfekt timet pasning til innbytter Martin Paterson. Angriperen gjorde ingen feil fra seks meter og utlignet for gjestene i det 85.minutt.

Burnley fikk blod på tann og satte inn alle krefter i jakten på å ta tilbake ledelsen og kom ufattelig nære tre minutter på overtid når Junior Stanislas leverte et flott frispark mot feltet der Martin Paterson var høyest, men keeper Olejnik presterte en kjemperedning og sørget for at kampen endte med poengdeling.

BURNLEY: Grant, Trippier, Shackell, Duff (Edgar 53), Lafferty, McCann, Marney, Wallace (Vokes 65), Stanislas, Ings, Austin (Paterson 75)
Innbyttere: Jensen, Vokes, O’Neill, Stock, Treacy
Gule kort: Trippier 34, Shackell 42

PETERBOROUGH: Olejnik, Zakiani, Bostwick, Tomlin (Payne 84), Boyd, McCann, Rowe, Newell (Mendez-Laing 54), Little, Knight-Percival (Pritchard 54), Gayle
Innbyttere: Brisley, Day, Petrucci, Gordon

Dommer: A D’Urso