Tapte sesongens siste Lancashire-derby

Blackpool FCBurnley logo stor(Blackpool 1-0 Burnley): En jevn første omgang ga ikke mer enn et fåtall sjanser av begge lag, men det ble ingen mål til pause. Annen omgang trengte under et kvarter på scoring og den sto Sylvestre for med et kjempeskudd som helt klart er en utfordrer til årets mål på Bloomfield Road.

The Clarets klarte aldri å svare rivalene og dermed ble er blir det viktigere med poeng i de gjenværende kampene, selv om det er fem poeng ned til de skremmende nedrykksplassene.

Sjefen gjorde kun en endring til lokaloppgjøret; Ben Mee erstattet Joseph Mills i laguttaket, mens Keith Treacy erstattet Alex Kacaniklic på benken. Burnley skapte den første sjansen etter ett minutt når Junior Stanislas prøvde seg mot Gilks, men ballen traff nettveggen. Ikke lenge etter det var det tidligere leiesoldat Nathan Delfouneso som ville utfordre Grant, men Burnley-keeperen plukket opp ballen uten problemer.

Blackpool var det farligste laget og i løpet av kort tid var både Kirk Broadfoot og Tom Ince på tokt, men heller ikke duoen maktet å overliste Lee Grant. Junior Stanislas var igjen på fære like før kvarteret med et 20-meters skudd, men skuddet traff stanga og spratt ut. Hjemmelagets Matt Phillips var halt klart den farligste av Seasiders-spillerne med flere skuddforsøk, men Stanislas var en konstant trussel og sto for mye godt angrepsspill.

Keeper Gilks var ved flere anledninger Burnleys «problembarn» med flere gode og frustrerende redninger og sto ene og alene for at Blackpool fortsatt var like med i kampen – noe Ross Wallace fikk erfare i det 41.minutt når vingens salve ble på fenomenalt vis avverget av keeperen.

Etter sidebytte tok det ikke lang tid før sjansene begynte å komme. Ludovic Sylvestre ville det annerledes og i det 57 minutt sendte midtbanespilleren av gårde et kjempeskudd fra 25 meter som fikk en lekker skru og gikk rett inn i nettet bak Lee Grant som ikke rakk å reagere. 1-0 til Blackpool.

Hjemmelaget ville mest og var farligst, men Burnley ville være med på leken og etter et fåtall sjanser kom byttene, samt en formasjonsendring. Presset økte, noe som også bidro til antallet sjanser skapt.

Innbytterne ga umiddelbar effekt og David Edgar kunne ha utlignet, men klarte kun å skape et hjørnespark. Fra flagget brøt hjemmelaget spillet, men verken Ince eller Sylvestre klarte å punktere kampen – mye takket være Ben Mee og en real dose flaks. Som siste skrik ble Danny Ings satt utpå i sluttminuttene, men verken energiproppen eller Pato like etter klarte å sikre the Clarets et poeng på Bloomfield Road.

BURNLEY: Grant, Mee, Shackell, Long, Trippier, Marney (Ings 87), Stanislas (Edgar 75), McCann, Wallace (Paterson 75), Vokes, Austin
Innbyttere: Jensen, Bartley, Lafferty, Treacy

BLACKPOOL: Gilks, Baptiste, Broadfoot, McKenzie, Crainey, Ferguson, Basham, Silvestre (Cathcart 85), Ince, M Phillips (Eardley 85), Delfouneso (Taylor-Fletcher 90+1).
Innbyttere: Halstead, Angel, Grandin, Derbyshire
Gult kort: Phillips 51, Baptiste 64, Ferguson 90+3

Dommer: D Whiteston
Tilskuere: 14,437 (1,647 Burnley)