Avsluttet sesongen med stil

ipswich townBurnley logo stor(Burnley 2-0 Ipswich): En tam og rolig første omgang hvor Ipswich styrte første halvdel og Burnley andre, sendte lagene til pause målløse. Etter sidebytte tok kampen seg opp, men det var først etter at Junior Stanislas ble sendt utpå at målet kom. Innbytteren trengte ikke mer enn fem minutter på banen for å sende the Clarets i føringen med et fantastisk skudd fra 25 meter. I sluttminuttene av kampen dukket Martin «Pato» Paterson opp og satte spikeren i kisten med en stuss som ga 2-0 over Tractor Boys.

Sean Dyche gjorde som forventet et par endringer i lagoppstillingen med Brian Stock som erstattet David Edgar på midtbanen, mens Kevin Long erstattet Michael Duff i forsvaret. Ungdommene Cameron Howieson og Steven Hewitt varmet benken.

Ipswich skapte kampens første sjanse allerede etter ett minutt på hjørnespark hvor innlegget av Wordsworth var godt, men avslutningen av Kisnorbo var ikke fullt så god. The Clarets trengte tid til å komme seg og først etter kvarteret spilt begynte de lilla- og lyseblå skapte litt mer uten å utfordre keeper Loach nevneverdig.

Mick McCarthys mannskap presset mest, men det var fortsatt et stykke mellom sjanse og mål – Danny Ings prøvde seg på et skudd midtveis i omgangen, men måtte se ballen fly over tverrleggeren til keeper Loach. Etter halvtimen var Jason Shackell ute med hodet, men heller ikke kapteinen klarte å score for hjemmelaget. Fram mot pause var det et par halvsjanser, men ingen mål

Etter sidebytte var kampen noe mer underholdende, men målene uteble og noe måtte gjøres. Brian Stock ble byttet ut til fordel for Junior Stanislas og formasjonen ble endret til 4-4-2. Byttet var uten tvil et sjakktrekk av sjefen, for det skulle ikke ta mer enn fem minutter før innbytter Stanislas viste magi med et fantastisk skudd fra 25 meter i det øverste hjørnet og sendte the Clarets i føringen etter timen spilt. En utfordrer til årets mål hadde.

Hjemmelaget fikk blod på tann og kunne ha økt minuttet senere med Sam Vokes, men tårnspissen fikk ikke helt kontroll på ballen og Loach kunne enkelt snappe opp kula. Stanislas hadde ingen ønsker om å gi seg med det samme og var farlig nær flere mål de påfølgende minuttene, men hadde ikke flaksen med seg på avslutningene.

Burnley brøt spillet i det 70.minutt og Paterson lurte offside-fellen til Tractor Boys og fosset mot buret og leverte en herlig stikker til Dean Marney, men avslutningen var ikke like presist. Mick McCarthy måtte gjøre noen justeringer og endret litt på formasjonen som også ga respons på banen der Ipswich fikk til stadig mer og ble farligere.

Det ble mye fram og tilbake av begge lag der blant annet Danny Ings sprudlet på høyrekanten og la opp til flere svært gode sjanser for de lilla- og lyseblå. Paterson var også en konstant trussel mot forsvarsrekken til the Tractor Boys som tvang fram ytterligere bytter fra McCarthy.

Marney kom til en sjanse fem minutter før fulltid, men Stearman sendte ballen ut til hjørnespark. På første forsøk gikk ballen ut til et nytt hjørnespark, men det andre som ble levert av Danny Ings traff først hodet til navnebror Lafferty og traff Martin «Pato» Paterson på fin ferd før den traff en Ipswich-forsvarer og gikk i nettet. 2-0 til the Clarets i det 87.minutt.

Etter feiringen av målet ble Brian Jensen sendt ut på banen til enorm applaus og mottakelse fra Turf Moor for veteranen.

BURNLEY: Grant (Jensen 90), Trippier (O’Neill 90), Shackell, Long, Lafferty, Stock (Stanislas 55), Marney, McCann, Paterson, Ings, Vokes.
Innbyttere: Howieson, S. Hewitt, Bartley, Wallace
Gule kort: Stock 43

IPSWICH: Loach, Cresswll, Stearman, Kisnorbo, Edwards (E. Hewitt 80), Wordsworth (Tabb 82), Mings, Htam, Smith, Murphy, Nouble (Marriott 60)
Innbyttere: Chambers, N’Daw, Martin, Lee-Barrett

Dommer: M Russell
Tilskuere: 12,820 (830 Ipswich)