Cup-avansement i underholdende kamp

York CityBurnley logo stor(York City 0-4 Burnley): The Clarets startet friskt, gikk rett i angrep og tok en tidlig ledelse takket være David Jones’ første mål for de lilla- og lyseblå, men York sterkt tilbake og satte et stort press på Lancashire-laget som måtte jobbe defensivt.

Etter sidebytte tok litt over et kvarter før gjestene nok en gang kunne slippe jubelen løs etter en kollektivt innsats som ble avsluttet av en Junior Stanislas-perle. Kampens avsluttende kvarter bør på ytterligere jubel når Ings og Artfiled punkterte kampen.

Sean Dyche sendte ut et uendret lag mot the Ministermen og det tok ikke lang tid før the Clarets var i angrep. Ikke overraskende ble ballen levert av Kieran Trippier som fant Sam Vokes i feltet, men tårnspissen traff kun stanga i det tredje minutt. Like etter sendte Danny Lafferty kula fra motsatt side mot Ings som iallefall ga et hjørnespark – fra flagget var igjen Vokes på ballen, men keeperen hadde kontroll.

Etter å ha bombardert York med skuddforsøk var det David Jones som åpnet scoringskontoen for the Clarets og sendte gjestene i føringen på et hjørnespark levert av Ross Wallace i det 12.minutt. Scenarioet holdt på å gjenta seg minutter senere, men denne gang hadde keeperen kontroll.

I det omgangen passerte 20 minutter ble the Ministermen tildelt frispark som Sander Puri sendte avgårde og tilsynelatende strakk hamstringen og måtte byttes ut minutter senere. Det endret kampbildet for York kom seg og skapte to gode sjanser etter hverandre, men ble først hindret av Trippier, så Shackell minuttet senere.

Hjemmelaget gjorde det ikke enkelt for the Burnley og burde ha utlignet etter halvtimen, men Ryan Bowman sendte kule over og ut på volley. Danny Ings kunne også ha funnet nettmaskene, men heller ikke hans forsøk var vellykket. Stanislas skapte en siste sjanse to minutter på overtid som endte i to hjørnespark. men heller ikke her klarte gjestene å utnytte muligheten.

Ingen bytter og en roligere start i annen omgang som første til at det tok litt tid før angrep ble skapt, men det må sies at tilskuerne fikk valuta for pengene – for kampen var soleklart underholdende.

Like etter timen viste Burnley klasse og tålmodighet hvor Jones startet et løp og involverte Wallace og Marney som igjen fant Kieran Trippier, backen fikk et overblikk og leverte en herlig ball til Junior Stanislas som tok imot kula og plasserte den i nettet bak en sjanseløs keeper Ingham. 0-2 i det 61.minutt.

Begge managere foretok bytter og Clarets-fansen ble gjenforent med tidligere Burnley-angriper Wes Fletcher. Gjestene skulle få mer å juble for med kvarteret igjen når keeperen sendte avgårde et langskudd som ble tatt imot av Danny Ings og satte fart mot Ingham, brukte Stanislas som ga ballen tilbake og 3-0 i det 79.minutt.

Det tok ikke lang tid før the Clarets nok en gang kunne slippe jubelen løs når innbytter Scott Arfield satte inn 4-0 to minutter senere (81′) og ble den andre spilleren som fikk sitt første mål for Burnley.

Gjennom hele kampen må det sies at kaptein Jason Shackell gjorde en formidabel jobb i forsvaret, godt støttet av Kevin Long og en strålende keeper Heaton.

BURNLEY: Heaton, Trippier, Long, Shackell, Lafferty, Wallace (Artfiled 62), Marney, Jones (Edgar 70), Stanislas, Ings, Vokes (Stock 80)
Innbyttere: Cisak, Treacy, O’Neill, Noble
Gult kort: Wallace 54

YORK: Ingham, Oyebanjo, Smith, McGurk, Clay, Chambers, Jarvis (Fletcher 70), Fyfield, Platt (Montrose 67), Bowman, Puri (Coulson 22)
Innbyttere: Kettings, Parslow, Platt, Coates

Dommer: T Harrington