Lancashire-derby ga cupavansement

preston north endBurnley logo stor(Burnley 2-0 Preston): Burnley avanserte i cupen på bekostning av rivalene i en god kamp på Turf Moor. Trippier ga the Clarets en drømmestart etter fem minutter med en perle av et frispark, men hjemmelaget måtte jobbe og stå imot sterkt press før Danny Ings økte ledelsen like etter halvtimen og roet gemyttene.

Begge lag hadde sine sjanser etter sidebytte, men godt keeperarbeid på begge sider sørget for at resultatet forble 2-0 og the Clarets gikk videre i cupen.

Sjefen gjorde flere bytter i forkant av kampen og lot Ben Mee og Michael Duff starte til fordel for Danny Lafferty og Kevin Long. Midtbanen slapp heller ikke unna og Dean Marney måtte vike vei for David Edgar. Det skulle ikke mange minuttene til før the Clarets ble tildelt frispark fra 25 meter når Sam Vokes ble klippet ned. Kieran Trippier stilte seg ved ballen, justerte skuddfoten og sendte ballen mot mål i en fin bue som gikk rett på mål, keeper Stuckmann fikk et bein på kula, men kunne ikke hindre en tidlig Burnley-ledelse etter fem minutter.

Hjemmelaget kunne ha økt når Trippier igjen var på hugget med et utmerket innlegg som Vokes ikke  maktet å styre i mål fra bakre stolpe. Det ble et hjørnespark Ketih Treacy leverte mot Edgar, men canadieren var heller ikke presist nok. Der fra var det en god Preston-periode med høyt press og farlige situasjoner som satt Alex Cisak på prøve, men verken Stuart Beavon eller Tom Clarke fikk hull på byllen.

The Clarets viste gode defensive takter og bygget seg sakte, men sikkert opp. Like etter halvtimen sender David Jones en flott pasning til Vokes som igjen finner Ings, spissen tar kontrollen over ballen og kommer seg gjennom midtstopperne før et lavt skudd plasseres i nederste hjørne, 2-0 i det 32.minutt. The Lillywhites prøvde å svare, men heller ikke Bailey Whright kom forbi Cisak.

Etter sidebytte gikk gjestene offensivt ut og var utrolig nære en redusering, men Beavons forsøk ble reddet på streken av kaptein Shackell og kun øyeblikket senere viste Cisak gode ferdigheter mellom stolpene og sto imot flere salver fra Byrom som ikke kunne annet enn å bli frustrert. Til tross for høyt press fra the Lillywhites, så var Burnley nærmest å punktere kampen etter timen når Danny Ings prøvde seg på en frekk en mot keeperen, men tyskeren hadde kontroll.

Kampen fortsatte i god Lancashire-stil med gode dueller og en deretter stemning. Det hjalp lite med bytter og the Clarets dro i land en god seier og avanement, men måtte jobbe for det.

BURNLEY: Cisak, Trippier, Shackell, Duff, Mee, Arfield, Edgar, Jones (Stock 81), Treacy (Marney 66), Ings (Stanislas 84), Vokes.
Innbyttere: Liversedge, Long, Lafferty, Noble
Gule kort: Trippier 66, Shackell 80

PRESTON: Stuckmann, Keane, Laird, Huntington, Clarke, Wright, Humphrey, Beavon (Garner 89), Holmes (Wroe 73), Byrom, Hume (Davies 73)
Innbyttere: Rudd, Buchanan, Welsh, Mousinho

Dommer: P Tierney
Tilskuere: 10,648 (2,920)