«Vings»-samarbeidet fortsetter å sprudle

Burnley logo storCharlton_Logo(Burnley 3-0 Charlton): Manageren benyttet seg av friskmeldte David Jones og Dean Marney, og duoen var instrumentale i hjertet av midtbanen for Burnley. Det ble ikke mange sjansene i første omgang, men når det først skulle bli mål – så måtte det bli Danny Ings med sitt tiende for sesongen.

Midtveis i annen sesong var igjen Vokes/Ings-samarbeidet i aksjon hvor Vokes sørget for 2-0 og samme mann økte til 3-0 mot slutten av kampen.

Manageren bød på en overraskelse ved å sende ut samme mannskap som i forrige ligarunde, med andre ord var både David Jones og Dean Marney tilbake på banen for de lilla- og lyseblå – samtidig som Michael Duff fikk sin 300.kamp for Lancashire-laget og som fikk en velfortjent applaus i forkant av kampen. Det ble også en hyggelig gjenforening med tidligere leiesoldat, hurtigtoget Cameron Stewart.

Det startet rolig basert på målsjanser og ingen av lagene hadde klart å skape noe i løpet av kampens første ti minutter. Fansen måtte vente i et kvarter før blodtrykket kunne heves noe, men det ble kun en halvsjanse der Ings ikke klarte å styre skuddfoten og sendte kula utenfor.

Gjestene klarte ikke helt å komme til noen store avslutninger og var noe truende først da de ble tildelt frispark, men ikke nok til å skape en nevneverdig sjanse.

Midtveis i omgangen begynte ting å falle stadig mer på plass for Burnley med innlegg fra begge kantene og igjen var det et godt samarbeid mellom Ings og Vokes som ble servert på Turf Moor. Vokes sendte en liten stikker til Ings som brøytet seg fram, men klarte ikke å sende hjemmelaget i føringen (28.min).

Arfield og Trippier samarbeidet godt på kanten der ballen etterhvert havnet hos Ings, men heller ikke på det andre forsøket klarte Ings å sette inn ballen. Vokes prøvde seg også, men heller ikke han utnyttet muligheten til å ta ledelsen.

Sam Vokes og Kieran Trippier samarbeidet pent og ballen havnet hos Trippier som leverte et langt og presist innlegg som ble stusset videre av Sam Vokes til ingen andre til Danny Ings, som ikke gjorde noen feil og sendte the Clarets i føringen med hodet. 1-0 til Burnley i det 39.minutt. Ings ble dermed nok en spiller som kan skryte av å nå mer enn ti mål innen desember, som Charlie Austin fikk til forrige sesong.

I minuttene før fulltid dukket det opp en uvant situasjon der ene av linjedommerne måtte byttes ut med fjerdedommeren grunnet det som virker å være en skade, men det skjedde ikke noe innen dommerne sendte lagene i pausen.

Etter sidebytte var det to lag som ville noe på banen, der innbytter Harriott var først, men midtbanespilleren klarte aldri å få hull på byllen. Burnley på sin side hvilte ikke på laurbærbladene som sendte angrepene langs kantene, men heller ikke the Clarets fant nettet.

Etter timen ble friske bein sendt utpå i det Junior Stanislas erstattet Michael Kightly, men det var Marney og Arfield som sto for forarbeidet, involverte Danny Ings og Marney serverte Sam Vokes. Tårnspissen gjorde ingen feil foran buret og økte ledelsen til 2-0 i det klokken viste 67. minutter på Turf Moor. Det var lite å kunne kritisere The Addicks for etter flere gode og helhjertede forsøk, men det var langt mellom forsøk og mål.

Innbytter Stanislas brøt et Charlton-angrep, fosset fremover mot Hamer i Addicks-buret, benyttet seg av Mee som sendte en flott ball til Danny Ings, spissen sendte kula mot målet, men takket være uflaks traff ballen stanga.

Mot slutten av kampen be Arfield erstattet med Keith Treacy som umiddelbart involverte seg i et angrep og sikret et hjørnespark for hjemmelaget. Junior Stanislas la inn ballen fra flagget som fløy i en vakker bue og til Sam Vokes som økte til 3-0 på volley etter 85 min.

Det ble flere sjanser fram mot pause, men det ble ingen flere jubelscener på Turf Moor. Burnley dro i land deres tredje strake seriekamp og nok en gang 2.plassen.

Burnley: Heaton, Trippier, Duff, Shackell, Mee, Arfield (Treacy 83), Jones (Edgar 90), Marney , Kightly (Stanislas 60), Vokes, Ings
Innbyttere: Cisak, Lafferty, O’Neill, Stock
Gule kort: Marney 72

Charlton: Hamer, Morrison, Dervite, Stephens, Church, Pritchard (Harriott 46), Wiggins, Wilson, Cousins, Gower (Sordell 68), Stewart (Kermorgant 83)
Innbyttere: Alnwick, Evina, Wood, Hughes
Gule kort: Wilson 9

Dommer: D Coote
Tilskuere: 10,645 (313 Charlton)