Seier ga tabelltopp

Blackpool FCBurnley logo stor(Burnley 2-1 Blackpool): Et knakende lokalderby fant sted på Turf Moor der Burnley fikk en pangstart takket være et tidlig mål av Danny Ings, men gleden ble kortvarig når utligningen kom midtveis i omgangen.

Annen omgang startet også på flott vis med et magisk mål av Scott Arfield og ga fansen valuta for pengene i Lancashire. Seieren sendte the Clarets tilbake til topps i Championship.

Burnley stilte med det samme mannskapet som i forrige kamp og det skulle vise seg å være et sjakktrekk, for allerede etter fem minutter sendte Danny Ings hjemmelaget i føringen. Burnley fikk blod på tann og satte press på the Seasiders, men til tross for flere gode muligheter gikk det motsatt vei.

Unge og  talentfulle Ince la inn et pent innlegg fra flagget som Craig Cathcart satte inn og utlignet for gjestene i det 24.minutt. Værforholdene gjorde det ikke enklere for noen, men det var gjestene som var nærmest når Gosling og Davies prøvde ut Heaton etterhvert som kampen nærmet seg pause. Sisteskansen levde opp til forventningene.

Burnley kom til målsjanser også og nærmest var Danny Ings ved to anledninger, uten å få hull på byllen. Annen omgang fikk en utmerket start (47.min) – i likhet med første – Scott Arfield drar med seg kula og med et magisk skudd rundt 20 meter unna buret setter lærkula i nettet. Soleklar kandidat til årets mål! Minutter senere kunne det nok en gang stått likt når unge Ince sendte avgårde en salve mot Heaton fra 25 meter, men kunne ikke annet enn å se kula fly høyt.

Det ble ampert når dommeren ikke lot Burnley få straffe etter timen spilt, men det la ingen demper på Turf Moor-stemningen der fine sjanser ble skapt, kortene haglet og fansen gjorde seg hørt, slikt et lokalderby skal være. Ings og Vokes kom til sjanser i sluttminuttene, men «the Vings» klarte ikke å finne nettmaskene, dermed ble det 2-1 i Lancashire-derbyet og tilbake til toppen i Championship.

Burnley: Heaton, Trippier, Duff, Shackell, Mee, Kightly, Jones, Marney, Arfield, Ings, Vokes
Innbyttere: Cisak, Lafferty, Stock, Long, Edgar, Treacy, Stanislas

Blackpool: Giks, Basham, Broadfoot, Cathcart, Robinson, Ferguson, Bishop, Gosling, Dobbie, Ince, Davies
Innbyttere: Warner, Harris, Blackett, Zeegelaar, Chopra, Barkhuizen

Dommer: R East
Tilskuere: 14,489 (1,358)