Sikret poenget på vanndam

BournemouthBurnley logo stor(Bournemouth 1-1 Burnley): Kampen fikk grønt lys til å sparkes i gang, men forholdene var alt annet enn enkle for lagene på en meget våt gressmatte. Etter en tam første omgang kom begge målene i annen omgang; Tokelo Rantie sendte hjemmelaget i føringen kort tid etter sidebytte, men innbytter Treacy sørget for utligning midtveis uti.

Det ble ikke flere mål på sørkysten, men Burnley sikret seg et viktig poeng i kampen om toppen.

Kampen startet med ett minutts stillhet til ære for sir Tom Finnley som gikk bort tidligere i uken og manager Dyche sendte ut samme mannskap som sikret en historisk og viktig seier over Bolton i forrige runde.

Det startet rolig på Dean Court og gjestene fra Lancashire fikk kampens første sjanse mot keeper Camp, men avslutningen til Kightly var ikke presis nok. Gjestene var ikke stort bedre og prøvde seg noen ganger og heller ikke the Cherries hadde flaksen med seg. Francis, Grabban og Ritchie prøvde seg alle i en ellers tafatt første omgang under fuktige forhold.

Etter sidebytte startet det litt friskere for hjemmelagets del og etter fem minutter ble the Cherries tildelt et hjørnespark som Ian Harte la inn fra høyre, ballen fartet retning bakerste stolpe og fant Tokelo Rantie som satte inn sitt andre mot Burnley – tredje for sesongen. 1-0 i det 51.minutt.

The Clarets våknet til livs og spillet tok seg opp deretter. Arfield og Mee prøvde seg mot Cherries-buret før manageren foretok et dobbelt-bytte som skulle vise seg å være et meget taktisk trekk. Kightly og Arfield ble tatt ut og inn kom Keith Treacy og Ross Wallace – noe som fikk kampen til å endre seg raskt.

Innbytter Wallace leste Marneys plan og snappet opp et lekkert hælspark og prøvde å legge inn kula som traff en Cherries-forsvarer og endret retningen, men fant en umarkert Keith Treacy som med en flott halv-volley utlignet for the Clarets, 1-1 etter 67.minutter

Ikke overraskende satte Lancashire-laget inn offensiven, men møtte på utfordringer bakover med et par farlige sjanser imot av Grabban, Elphick og Scott som ikke kom forbi Tom Heaton. Burnley vill nok følt seg skuffet hvis det hadde blitt tap på Dean Court og et poeng er gull verdt å ha med seg på veien videre i Championship. En seier over tidligere manager Howe lar fortsatt vente på seg.

Burnley: Heaton, Trippier, Mee, Shackell, Duff, Kightly (Wallace 61), Marney, Arfield (Treacy 61), Jones, Ings, Vokes
Innbyttere: Cisak, Long, Edgar, Stanislas, Barnes

AFC Bournemouth: Camp, Francis, Cook, Elphick, Harte, Ritchie, Arter, O’Kane (MacDonald 45), Pugh, Rantie (Kermorgant 71), Grabban (Pitman 87)
Innbyttere: Allsop, Smith, Surman, Fraser
Gule kort: Pitman 88, Kermorgant 90

Dommer: Mr. G. Scott
Tilskuerer: 10,422 (1,406)