Dobbel-Vokes stoppet Forest

Burnley logo stornottingham forest(Burnley 3-1 Nottingham Forest): Hjemmelaget startet best og var i føringen allerede etter tolv minutter takket være Scott Arfield-magi som Vokes fulgte opp, to ganger og dermed var kampen i realiteten over i det dommeren blåste av til pause.

Etter sidebytte roet det seg ned, Forest kom til stadig flere sjanser og fikk sitt trøstemål på et straffespark på tampen av kampen.

Sean Dyche sendte som forventet ut et uendret lag mot Nottingham Forest og det skulle vise seg å være et klokt valg – nok en gang.

The Clarets startet best, satset friskt fremover og fikk uttelling allerede etter 12 minutter; et Burnley-angrep der David Jones sendte en flott ball til Scott Arfield som med fart og magi sendte kula forbi Darlow i Forest-buret; 1-0 til the Clarets.

Hjemmelaget fikk blod på tann og fortsatte med å angripe der Kightly kom til en fin mulighet, men skuddet var for upresist og gikk utenfor.

Midtveis uti omgangen, rettere sagt i det 25.minutt var det Trippiers tur med litt rampelys når hans flotte innlegg fra kanten fant Sam Vokes som fra kort hold satte hula i nettet og økte ledelsen til 2-0.

Etter halvtimen kunne Vokes ha økt til 3-0, noe Michael Duff gjorde, med ble vinket for offside etter 33 minutter. To minutter senere, 35.minutt, var det Ben Mee sin tur til å servere Vokes fra skrått hold som ladet kanonen og sendte kula mot Forest-buret, men traff en Nottingham-spiller på sin vei, endret retning og havnet i mål bak en utspilt Darlow.

Burnley hadde full kontroll på omgangen og kunne med ro i sjelen jogge i garderoben og fryde seg over en av deres beste omganger denne sesongen.

Etter sidebytte tok det ikke lang tid før «Vings» samarbeidet godt og var nære 4-0 og et hat-trick til Vokes. Gjestene hevet sitt spill og begynte å presse et offensivt Burnley der de kom til noen halvsjanser, men uten hell.

Like etter timen ble Keith Treacy satt utpå til fordel for Michael Kightly og kampen gikk litt fra offensivt spill til fokus på ballkontroll med noen spennende løp imellom, men verken Vokes, Ings eller Jones klarte å sette ballen bak Darlow.

Det var mer gjestene som ga antydning til å ville prøve å finne nettmaskene – riktignok fikk de utfordringer med å bryte gjennom Clarets-forsvaret. Med kvarteret igjen ble Vokes byttet ut med Ashley Barnes, som fikk stående applaus.

79 minutter viste klokken når Cox ble felt av Duff i feltet og dommeren pekte på krittmerketDjamel Abdoun fra merket sendte ballen på Tom Heaton på første forsøk, men returen klarte ikke keeperne å avverge og Forest fikk et trøstemål og våknet litt til livs.

Tre minutter senere var det Mackie som skremte Burnley med en kjempesjanse som heldigvis- for the Clarets’ del – gikk utenfor.

Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter og Danny Ings var fryktelig nære å kunne notere seg et mål – det samme kunne Collins i det fjerde tilleggsminutt etter klabb og babb i Burnley-feltet.

I det dommeren blåste av kampen kunne Burnley konstatere at de har utvidet en fenomenal form på eget gress, samtidig som gjestenes 14 ubeseirede kamper stoppet på Turf Moor.

Neste utfordrer er ironisk nok erkerivalene til Nottingham Forest, Derby County som vant sin kamp denne runden med 1-0 over Eddie Howes AFC Bournemouth og befinner seg på en sterk 3.plass.

Burnley: Heaton, Trippier, Mee, Shackell, Duff, Marney, Jones, Kightly (Treacy 61), Arfield, Vokes (Barnes 75), Ings
Innbyttere: Cisak, Long, Wallace, Stanislas, Edgar

Nottingham Forest: Darlow, Collins, Moussi (Greening 74), Mackie, Fox, Halford, Lascelles, Jara (Henderson 82), Djebbour (Cox 74), Paterson, Abdoun
Innbyttere: Lichaj, Harding, Derbyshire, De Vries
Gule kort: Fox 50, Greening 89

Dommer: A. D’urso
Tilskuere: 14,928 (1,902)