Dyche: – Majestetisk første omgang

Sean Dyche pressekonferanse Nottingham ForestEn stolt manager hyllet de lilla- og lyseblå etter en majestetisk første omgang på Turf Moor som ikke bare ga the Clarets tre viktige mål, men det var også en av de beste oppvisningene i fotball som Burnley har vist i år og spilte sin tiende kamp uten tap.

The Clarets satte en effektiv stopper for Nottingham Forests ubeseirede rekke på 14 kamper på 35 minutter. Scott Arfield åpnet scoringskontoen innen kvarteret var spilt og Sam Vokes fulgte opp med to mål på ti minutter midtveis uti.

Gjestene fikk et trøstemål ti minutter før slutt som Djamel Abdoun satte inn på returen etter at Tom Heaton reddet det første forsøket.

– Som manager og trener ser man sjeldent en perfekt omgang, men de første 45 minuttene idag var helt klart noe av det beste jeg har sett av gruppen. Noe av fotballen vår far absolutt fantastisk, vi har tro på laget og det så man idag med til tider majestetisk spill i første omgang.

– Man kan spille bra fotball, men det må bryte gjennom og gjøre jobben som er tiltenkt, vi scoret tre og det kunne ha vært flere.

– Jeg mener vi var fullstendig dominerende, vårt pasningspill og bevegelse var eksepsjonelt, vi spilte raskt og såret dem på så mange måter.

Når man møter på et veldig sterkt lag som Nottingham Forest, som er fullt av kvalitetsspillere og med massive ressurser, forventninger og finanser, så tilføyer det til en eller flott prestasjon, sa sjefen.

Kampen startet med et offensivt Burnley lag som ikke brukte lang tid på å angripe gjestene og etter 12 minutter løsnet det når Scott Arfield fikk servert en herlig ball av David Jones og ikke kunne annet enn å sende the Clarets i føringen. Under kvarteret senere, i det 25.minutt, var det Sam Vokes som viste ferdigheter etter et presist innlegg av Kieran Trippier som ga 2-0.

Ben Mee bidro sterkt ti minutter senere ved å legge opp til 3-0-målet som Sam Vokes pent benyttet seg av og dermed var kampen egentlig over. Tårnspissen kunne fort ha stått bokført med fire nettkjenninger i første omgang, mens Danny Ings var mer aktiv i annen omgang med to gode sjanser.

– Vi har sett tegn til det vi så i første omgang flere ganger denne sesongen, men å dominere så sterkt i 45 minutter er en sjeldenhet i enhver kamp.

– Vi spilte mot et veldig godt lag, men det virket hele tiden som om vi skulle score mål så det er mange bra ting å ta med seg videre etter idag.

– Målscorerne får ofte overskriftene, men de leverte alle idag. Når man leder 3-0 så blir kampen annerledes og i annen omgang pleier lag som ikke har noe å tape å sende ballene i feltet fra alle mulige steder.

– Tom hadde en stor redning å foreta, men det virket ikke på meg at vi virket i trøbbel og kunne hatt flere (mål) innen pause. Vi har satt et mål om å tenke på en kamp av gangen og nå forbereder vi oss til Derby neste helg.

– På dette stadiet i sesongen er poeng verdifulle hvor enn de kommer fra, men vi er i god form og ser fram til den neste, avsluttet sjefen.