Dyche: – Stråler stor respekt av

Sean Dyche pressekonferanseThe Clarets stadfestet plassen i toppen med en sterk seier over Derby County der spissen Chris Martin ble sendt av banen etter å ha pådratt seg sitt andre gule kort for filming.

David Jones sendte hjemmelaget i føringen etter en krem-lobb over Lee Grant etter 29 minutter, det ble derimot noe kontroverser senere når Martin fikk sitt andre gule kort for filming, noe Clarets-sjefen følte at dommer Robert Madley gjorde rett ved å ikke gi straffe mot slutten av annen omgang etter en duell med Kieran Trippier og heller sende spilleren av banen.

Seieren var de lilla- og lyseblås 21 ubeseirede kamp på eget gress, samtidig som det har tatt dem ett kalender år.

– Det er små marginer, men vi har hatt syv straffer som ikke har blitt gitt denne sesongen, inkludert enda en idag, sa sjefen. Jeg må innrømme at de burde hatt straffe i annen omgang, men det samme burde vi etter fellingen av Ashley Barnes (mot slutten av annen omgang, red.adm).

– Det som ga han trøbbel var den tidligere hendelsen, la oss si at han var livlig og kom unna med en takling på Jason Shackell og Ben Mee. Han fikk kort for den tredje og derfra var dommeren under press. I hendelsen ser det ut som om han mister fotfeste, men så fort han gjør det så rekker han hånda opp ganske raskt.

– Gjør man det er det vanskelig for dommeren å bestemme og i dette tilfellet var det et vanskelig valg – dommeren mente det var nok et gult og han gikk av banen.

– Jeg er henrykt og det er godt å vinne en kamp uten «Vings»-samarbeidet på scoringslisten – i positiv forstand selvfølgelig. David og Dean fikk et hver seg og det er alltid gledelig for spillerne og staben når dødballene går inn, jeg er glad på begges vegne fordi de har vært på rett sted til rett tid flere ganger – uten hell.

– Men det var en gruppeinnsats og vi var fremragende idag. Noen ganger er den tøffeste kampen den mot noen som ikke har noe å tape, de lå under 1-0 med to mann så annen omgang var fire bak, en på topp og resten løpende et sted i mellom. Det kan være klossete å spille imot, som det var i perioder, men generelt mener jeg vi fortjente å vinne og fotballen i første omgang var utmerket!

Jeg snakker mye om hvordan guttene tar seg av sitt daglige og gjør man det de man skal, trenger man ikke å endre noe. Individuell må man lever og jeg mener de gjorde det i første omgang etter en treg start. Så raskt vi begynte å spille og mye av bevegelsen vår og hvordan vi beveget ballen gjennom rommene var utmerket.

– Flere av lagene som har kommet her har prøvd å temme oss denne sesongen og jeg er glad for å kunne si at de ikke har klart det så bra. Det var det nok et tegn på i dag og med det stråler det stor respekt av, sa Dyche.