Nok en poengdeling

crystal palace fcBurnley logo stor(Crystal Palace 0-0 Burnley): Begge lag jobbet hardt og ville vinne der Palace hadde et lite overtak med ballen og sjansene på Selhurst Park. Både the Eagles og the Clarets kunne ha tatt ledelsen, men høydepunktet for Lancashire-laget kunne ha vært et straffemål av Scott Arfield som Julian Speroni reddet mesterlig.

Det ble derimot noe bekymringer i Burnley-leiren når Danny Ings måtte av banen like før pausen.

George Boyd fikk sin debut for the Clarets på venstrekanten og erstattet skadde Matt Taylor som sliter med Akilles-hælen, men verken Nathanial Chalobah eller Michael Keane var å se på benken.

Den tilreisende fansen var ikke overraskende høylytte, men det hindret ikke hjemmelaget fra å starte med et tidlig forsøk når Wilfred Zahas skuddforsøk endte med hjørnespark som Scott Dann sendte på tverrleggeren. Kieran Tripper måtte jobbe med Zahas fart og leiesoldaten kunne ha sendt hjemmelaget i føringen kort tid senere: først en redning av Heaton, nytt forsøk av Zaha, men en oppmerksom Shackell var rask og avverget på streken.

Burnley trengte tid til å finne seg til rette og kom etterhvert til sine sjanser når Danny Ings og Scott Arfield samspilte godt og sistnevnte fikk ladet kanoen, men rett på keeper Speroni. The Clarets fikk til stadig mer av spillet sitt og hadde en god periode, noe som fikk et tilbakesteg når Danny Ings pådro seg en hamstring-skade fire minutter før pause og etter behandling var det klart at spissen måtte av banen, inn kom Marvin Sordell.

Etter sidebytte var igjen hjemmelaget først ute med mulighetene når Jason Puncheon leverte et herlig innlegg som Kieran Trippier fikk klarert, men havnet hos Marvin Gayle, sistnevnte sendte ballen til side for buret. The Eagles jobbet fremover og utfordret Burnleys forsvarsrekke flere ganger. I det annen omgang nærmet seg midten, kom Burnley nok en gang til – igjen inspirert av Arfield. Skotten var i sentral i det meste som skjedde fremover og fikk Speroni nok en gang til å tvinge fram en kjemperedning.

Rundt timen var Sordell instrumental med en herlig stikker til David Jones på løp som sendte kula rett på Palace-keeperen. Arfield prøvde seg flere ganger og burde ha sendt Burnley føringen i det 72.minutt når Trippier leverte en perlepasning som fant skotten i feltet, men hodestøtet hadde for liten kraft og ble dermed enkelt avverget av Speroni.

Seks minutter før fulltid, i det 84.minutt fikk the Clarets mulighet til å ta sin første seier i Premier League, når Jedinak klippet ned Jutkiewicz etter et frispark av David Jones og keeper Mike Dean blåste i fløyta og pekte på krittmerket. Arfield steppet opp, ladet kanonen og sendte kula til høyre, Speroni fulgte opp med nok en redning mot Arfield og avverget.

BURNLEY: Heaton, Me, Duff, Shackell, Trippier, Boyd, Marney, Jones, Arfield, Jutkiewicz, Ings (Sordell 42).
Innbyttere: Gilks, Wallace, Reid, Ward, Long. Barnes
Gule kort: Ings 4, Sordell 52, Boyd 92

PALACE: Speroni, Ward, Mariappa, Dann, Campbell (Doyle 60), Zaha (Bolasie 68), Jedinak, Gayle (Williams 73), McArthur, Delaney, Puncheon.
Innbyttere: Hennessey, Fryers, Ledley, Kell
Gule kort: Puncheon 56, Jedinak 83

Dommer: M Dean
Tilskuere: 23,829