Fortsatt uten seier

Burnley logo storwest_ham_united_fc(Burnley 1-3 West Ham): The Clarets dominerte første omgangen og sløste med sjansene uten at West Ham helt fikk grep om omgangen. Etter sidebytte løsnet det og fikk gjestene en pangstart: i løpet av ni minutter ledet gjestene med to mål takket være Sakho og Valencias hoder.

George Boyd reduserte for the Clarets etter timen, men det hjalp lite når innbytter Cole økte ledelsen ti minutter senere.

Danny Ings og David Jones startet begge oppgjøret mot West Ham, mens Chalobah varmet benken og tidligere Everton og Manchester United-manager, David Moyes var også observert på tribunen. The Hammers’ Mark Noble startet for gjestene.

The Clarets sparket i gang oppgjøret på Turf Moor og var på umiddelbart på hugget, men det var West Ham som fikk kampens første sjanse med Stewart Downing like etter minuttet som resulterte i hjørnespark. Sakho prøvde seg også noen minutter senere, men det var George Boyd som fikk Burnley-fansens puls til å stige til det dobbelte etter å ha mottatt ballen med brystet og på volley sendte ballen i stanga til keeper Adrian i det femte minutt.

Hjemmelaget presset og presset, og fikk uttelling for innsatsen når Danny Ings viste magi i feltet med et flott skudd som Adrian avverget og måtte gi retur på, der sto «the Juke» i offside og satt kula i mål – dessverre uten endring for resultatet. Forsøkene kom på samlebånd av et dominerende lilla- og lyseblå lag som jaktet en seier; innkast, lange baller og godt lagspill var det fansen fikk se.

Jutkiewicz var igjen nærme et mål etter kvarteret spilt etter et godt innlegg, men spissen fikk ikke helt pannelappen på kula og det sto fortsatt målløst. Gjestene kom seg etterhvert mer i kampen og fikk skapt en halvsjanse når Valencia sendte avgårde en salve fra avstand som gikk høyt over Tom Heaton.

Burnley var ikke helt overbevisende på dødballer og hverken frispark eller hjørnespark høstet frukt de første 20 minuttene. Gjestene var godt organiserte og fikk ryddet unna det meste, men ble skremt ved et par anledninger når spiss-duoen Jutkiewicz/Ings fant tonen og skapte problemer Hammers-forsvaret. I det 25.minutt leverte Cresswell et flott innlegg til feltet til Sahko som kunne ha sendt gjestene i føringen, men sendte ballen til like til side for mål fra kort hold.

George Boyd storspilte, tidvis godt hjulpet av Kieran Trippier, leverte flere gode innlegg som skapte problemer for West Ham, men the Clarets hadde ikke flaksen på sin side til tross for utmerket spill. Downing viste magi like før halvtimen når han lurte seg unna kaptein Shackell og sendte avgårde et herlig skudd som i en pen bue gikk over alt og alle, traff lengste stang og spratt ut. Kjempesjanse til the Hammers.

Mot slutten av omgangen jevnet kampen seg noe ut der begge lag kom til halvsjanser der Boyd igjen storspilte etter å ha mottatt kula fra Trippier – alene med keeper endte det med en noe mislykket blanding av skuddforsøk og pasning som Jutkiewicz nesten fikk nådde, men gikk til side for mål. Scott Arfield prøvde seg ved to anledninger innen dommerne sende lagene til pause.

Etter sidebytte startet lagene i samme spor som i første omgang, men det var West Ham som fikk den beste starten. Amalfitano leverte et innlegg fra kanten som traff Duff og gikk til hjørnespark, Cresswell sendte kula på herlig vis fra flagget til hodet på Diafra Sakho som ikke gjorde noen feil og sendte the Hammers i føringen i det 48.minutt. Burnley var naturlig nok ikke fornøyde med baklengsmålet og jaget en utligning, men det hjalp lite når Jenkinson leverte et innlegg fra kanten som fant Enner Valencias hode; Heaton var sjanseløs og 2-0 i det 54.minutt.

Det kunne fort ha stått 3-0 til the Hammers minutter senere når Mee mistet fotfestet og leverte kula til innbytter Cole, men kaptein Shackell ryddet opp. På motsatt side etter timen spilt havnet ballen hos George Boyd i feltet etter et hjørnespark og midtbanespilleren gjorde ingen feil; 1-2 til Burnley i det 60.minutt. Danny Ings kunne ha utlignet to minutter senere når Trippier leverte en fantastisk ball til Ings i luften som sendte kula like utenfor.

Ashley Barnes ble satt utpå til fordel for «the Juke» i det 65.minutt og innbytteren brukte ikke lang tid på å sette sitt preg på oppgjøret. Noen hjørnespark, kontringer og innkast senere var det igjen gjestene som skulle få juble når Sakho mottok kula på hjørnespark og leverte den til innbytter Carlton Cole som fra kort hold ikke gjorde noen feil og 3-1 til West Ham i det 71.minutt.

Et frustrert Burnley trengte litt tid på å samle seg og ga med det West Ham blod på tann som kom til flere sjanser og Burnley virket å ha mistet mye av motet der de mistet ballen unødvendig ofte. Dyche satte utpå friske bein i Chalobah og Sordell som ga Burnley en ny gnist, men kom ikke nærmere enn å treffe stanga -signert Barnes. Tre minutter før fulltid havnet innbytter Sordell alene med keeper Adrian, men ble korrekt avblåst for offside.

I det fjerdedommeren la til fem tilleggsminutter ble George Boyd utnevnt til banens spiller med Burnley-øyne. Selv med tap innenfor rekkevidde ga de lilla-og lyseblå alt fram mot slutten, men verken to hjørnespark eller en håndfull skuddforsøk endret på resultatet. Burnley må fortsatt vente på en etterlengtet seier i Premier League.

Burnley: Heaton, Trippier, Shackell, Duff, Mee, Kightly (Chalobah 83), Arfield, Jones, Boyd, Jutkiewicz (Barnes 65), Ings (Sordell 83)
Innbyttere: Gilks, Long, Wallace, Ward

West Ham: Adrian, Reid, Cresswell, Downing, Noble, Valencia (Cole 58), Sakho, Jenkinson, Song (Nolan 83), Collins, Amalfitano.
Innbyttere: Vaz Te, Jarvis, Jaaskelainen, O’Brien, Burke
Gule: Reid 33

Dommer: K Friend
Tilskuere: 18,936 (2945 West Ham)