Sanchez senket Burnley

arsenalBurnley logo stor(Arsenal 3-0 Burnley): Burnley visste at det kom til å være tøft på Emirates Stadium, men ga en helhjertet innsats mot stjernegalleriet til Arsene Wenger. Hjemmelaget dominerte i første omgang, mens seige Burnley viste farlige takter etter pausen.

Midtveis uti omgangen brukte Arsenal to minutter på to mål og fulgte opp med spikeren i kisten ett minutt på overtid. The Clarets har fortsatt til gode å vinne denne sesongen.

Dean Marney returnerte til lagoppstillingen som forventet og erstattet Michael Kightly som ble benket, det samme med the Juke som ble erstattet med Marvin Sordell.

Som forventet startet Arsenal offensivt, men Burnley holdt stand takket være rutine og litt flaks. The Clarets startet positivt, men hadde problemer med the Gunners’ offensive ferdigheter og da spesielt Welbeck skapte problemer for Clarets-forsvaret.

Kampens første gule gikk til George Boyd etter at spilleren klippet ned Cazorla rundt 25 meter. Noen frispark, et par hjørnespark og halv- og storsjanser senere passerte kampen midtveis og Arsenal var fortsatt farlige. Fram mot pause skapte de røde- og hvite mye, men kunne fortsatt vise til et fåtall skuddforsøk mot Tom Heaton, anført av Oxlade-Chamberlain og Sanchez.

Etter sidebytte startet the Gunners friskt, men etterhvert kom Burnley til ballen og skapte stadig mer uten å få hull på byllen. Arsenal satte utpå friske bein, noe som ga mer angrepsmuligheter og som ga gevinst,

70.minutter var spilt når Calum Chambers leverte en flott ball i feltet til en Alexis Sanchez som rev seg løs fra to Burnley-forsvarere og sendte Arsenal i føringen med hodet, 1-0. Det var så vidt hjemmefansen fikk satt seg når Chambers igjen var på farten, denne gang utnyttet han en svak – eller manglende – klarering og fra kort hold sørget han for å øke til 2-0 i det 71.minutt.

Ti minutter før fulltid gjorde begge lag bytter, men det hjalp lite for det var fortsatt Arsenal som var på offensiven og skapte mye, innbytterne kom til gode sjanser og Burnley forsvarte seg med nebb og klør. Ett minutt på overtid var Kieran Gibbs på farten og la perfekt inn i feltet il en markert Sanchez som driblet seg forbi forsvaret og satte ballen enkelt i mål, 3-0.

Danny Ings mottok en herlig ball to minutter senere på motsatt side av Trippier og spissen kunne ha satt inn et trøstemål, men London-laget klarerte i siste liten – dermed endte det med nok et tap for Sean Dyche og hans mannskap.

Burnley: Heaton, Trippier, Duff, Shackell. Ward, Arfield, Jones, Marney (Chalobah 80), Boyd, Ings, Sordell (Jutkiewicz 68).
Innbyttere: Gilks, Keane, Kightly, Wallace, Mee
Gule: Boyd 15

Arsenal: Szczesny, Gibbs, Mertesacker, Arteta (Ramsey 64), Oxlade-Chamberlain (Walcott 80), Sanchez, Monreal, Cazorla, Flamini, Chambers, Welbeck (Podolski 80)
Innbyttere: Rosicky, Sanogo, Martinez, Bellerin.

Dommer: Craig Pawson
Tilskuere: 60.012