Tapte mot Pool, men styrkes av Vokes’ retur

Burnley logo storliverpool(Burnley 0-1 Liverpool): Burnley viste styrke i første omgang og var laget som ville mest, men det var fortsatt lang mellom sjanse og mål. I annen omgang var Liverpool best og fikk et mål like etter timen signert Sterling, men det var Sam Vokes’ retur som bød på gode nyheter.

The Clarets’ Sam Vokes varmet benken i forkant av oppgjøret og var den eneste endringen i lagoppstillingen mot Liverpool. Spissen ble tatt inn i varmen for første gang siden mars.

Det startet frisk på Turf Moor med to offensive lag og begge kom til noen sjanser der unge Sterling kom til Liverpools største sjanse hvor ballen gikk i mål, men spissen ble korrekt avblåst for offside.

Burnleys Danny Ings sto for hjemmelagets største sjanse like før kvarteret der skuddet traff stanga og spratt ut til tilskuernes store fortvilelse. Allerede etter kvarteret måtte keeper Jones av banen med skade og ble erstattet med Mignolet.

Burnley fulgte opp presset og jaget et mål, Danny Ings og Ashley Barnes skapte farlige muligheter, men ingen av dem klarte å få hull på byllen innen omgangen nærmet seg midtveis. The Clarets jobbet fremover og var det dominerende laget på eget gress og til tross for flere gode forsøk der blant annet George Boyd nesten satt kula i nettet etter 38 minutter, ble det målløst i det dommeren blåste av til pause. Burnley kunne vise ti 9-4 i målforsøk og en større ballbesittelse enn sine rivaler.

Etter sidebytte startet gjestene med å bytte ut Toure med Emre Can og fulgte opp med et litt større press enn i første omgang. De lilla- og lyseblå derimot lot seg ikke pille på nesen og skapte jevnlig utfordrende situasjoner, men det var gjestene som bød på mest problemer.

Liverpool fikk gjennomslag for sine forsøk like etter timen når Couthino sendte en stikker til Raheem Sterling på løp, som rundet Heaton og satte kula i nettet i det 62.minutt. 0-1 til Liverpool. The Clarets våknet ganske så kjapt, jaget en utligning og kom til flere muligheter – de fleste på dødballer. Gjestene var heller ikke helt ufarlige og flekket tenner ved flere anledninger, i stor grad takket være the Clarets til tider svake pasningspill.

Innbytter Lambert fikk satt inn ballen på sin første ballberøring, men ble korrekt avblåst for å ha stått i en soleklar offside-posisjon – det må derimot stilles spørsmålstegn ved dommerens periodevis manglende respons på situasjoner som burde ha gitt frispark til hjemmelaget.

Burnley prøvde og prøvde, men manglet den avsluttende finessen – selv om de lilla- og lyseblå lå under så fikk Turf Moor et stort løft når Sam Vokes entret banen i det 79.minutt. Burnley ga alt fram til siste spilleminutt og de tre tilleggsminuttene, men fikk ikke hull på byllen – dermed endte det med et tap for Liverpool.

BURNLEY: Heaton: Trippier, Shackell, Keane, Mee (Jutkiewicz 92), Arfield, Jones (Wallace 82), Marney, Boyd, Barnes (Vokes 79), Ings.
Innbyttere: Gilks, Long, Kightly, Reid.

LIVERPOOL: Jones (Mignolet 15), Toure (Can 45), Gerrard, Coutinho (Lambert 73), Henderson, Sakho, Lallana, Lucas, Sterling, Skrtel, Markovic.
Innbyttere: Morebno, Manquillo, Balotelli, Ojo
Gule kort: Lucas 82

Dommer: A Taylor