Ledet med to mål, men tapte til slutt

crystal palace fcBurnley logo stor(Burnley 2-3 Crystal Palace): En fartsfylt første omgang ga Burnley en tidlig ledelse takket være Ben Mees første mål i Premier League og Danny Ings økte fem minutter senere. Palace fikk redusert og spilte bra, men utligningen kom ikke før like etter sidebytte.

Det var et jevnt oppgjør på Turf Moor der begge lag hadde sine perioder, men Dwight Gayle satte spikeren i kisten like før fulltid og Burnley gikk dermed på sitt andre tap i en kamp der de hadde en to-måls ledelse.

The Clarets sendte ut det samme laget for åttende gang på rad som betydde at kaptein Jason Shackell og høyreback Kieran Trippier ble friskmeldt i forkant av oppgjøret. For gjestenes del fikk leiesoldat Yaya Sanogo sin debut for London-laget.

Oppgjøret startet med en tøff duell mellom Ashley Barnes og Damien Delaney, begge ble liggende nede og trengte behandling, men kom seg raskt på føttene igjen. Derfra og de kommende minuttene brukte lagene litt tid å bli kjent med hverandre og et offensivt Palace-lag kom seg raskt i strupen på de lilla-og lyseblå.

Burnley fikk kampens første hjørnespark etter seks minutter, uten at de klarte å true gjestene nevneverdig. Hjemmelaget fikk etterhvert et lite grep og mye av spillet foregikk på Palace’ banehalvdel og Danny Ings sto får the Clarets første målsjanse etter et frispark etterfulgt av klabb og babb, volley av Ings tvang Speroni til å gi nok et hjørnespark.

Trippier leverte et pent og langt innlegg fra flagget og fant Ben Mee som sistemann i boksen som enkelt nikket kula i nettet og sendte the Clarets i føringen i det 11.minutt. Målet var forsvarerens første i Premier League! Blod på tann var et passende begrep, minuttet senere var det nok et hjørnespark til Burnley – denne gang uten hell.

Gjestene kom til noen halvsjanser like før kvarteret, men Burnley brøt spillet og en lang ball havnet hos Scott Arfield på kanten, midtbanespilleren kjempet seg unna Ward og sendte av gårde en finfin ball til en umarkert Danny Ings på løp, som ikke gjorde noen feil og økte til 2-0 i det 16.minutt ved å sende kula i lengste hjørne. Spissens syvende mål denne sesongen.

Palace fikk sitt første hjørnespark i det 19.minutt som førte til litt klabb og babb, men det ble med utspill av keeper Heaton. Det ble både frispark og hjørnespark til gjestene i det omgangen nærmet seg midtveis, men til tross for entusiastisk spill ble de møtt av et solid Burnley-forsvar.

Gjestene fikk etterhvert hull på byllen etter et godt angrep av Zaha som Burnley ikke klarte å klarere, kula havnet først hos McArthur som ga et forsøk og returen havnet hos en umarkert Dwight Gayle i boksen som satte ballen i nettet fra kort hold og reduserte til 2-1 i det 28.minutt. Etter Burnleys standard var det et skuffende mål imot.

Etter at omgangen passerte halvtimen hadde Burnley en positiv periode og så mye til ballen, men måtte være tålmodige fremover. Wilfred Zahas hurtighet ga Burnley noen utfordringer, men rutinerte forsvarere klarte å frustrere vingen ved flere anledninger. Leiesoldaten Sanogo ville også være med på moroa, men heller ikke han klarte å overliste Clarets-forsvaret.

Sluttminuttene var preget av et offensivt Burnley som ville ha et mål til før pause, mens gjestene tydde til noe skittent spill og ga fra seg flere frispark imot. James McArthur prøvde seg på et langskudd mot slutten av omgangen, men Heaton hadde kontroll. George Boyd sto for Burnleys siste sjanse før pause.

Da annen omgang ble sparket i gang gikk Burnley rett i strupen på gjestene, som på sin side beholdt roen og på tålmodig vis gikk i angrep og kula havnet hos Jason Puncheon som fra rundt 20 meter sender avgårde en salve langs bakken som havner i hjørnet bak en utspilt Tom Heaton. Utligning i det 48.minutt.

Et noe rystet Burnley-lag kom seg raskt på bena, men skapte ingen situasjoner som truet gjestene nevneverdig fram mot timen. På motsatt side ble Palace tildelt et billig frispark like utenfor feltet takket være Gayles lette føtter, som igjen førte til hjørnespark.

Timen spilt og Burnley måtte forsvare seg en periode som etterhvert fikk se mer til ballen, men det var et stykke mellom ballbesittelse og gode målsjanser. Resultatene gikk i Burnleys favør i kampene rundt og en seier på Turf Moor hadde sendt vinneren opp til en 12.plass. The Clarets økte presset og satte inn Sam Vokes.

The Clarets fikk tildelt et frispark i det 77.minutt som havnet i feltet og til Michael Keane som på flott vis dempet ballen og sendte et volleyskudd mot Palace-målet. Skuddet ble avverget på streken. Minuttet senere ble det et nytt frispark som resulterte i et hjørnespark. To offensive lag jobbet fremover over og jaget et mål.

I det 84.minutt fikk Palace et frispark som havnet hos Gayle, spilleren sendte kula mot øverste hjørne, men Tom Heaton avverget mesterlig. Turf Moor bød på høy puls, lange innlegg og flere forsøk av begge lag, men det var Palace som fikk hull på byllen i det 87.minutt. Et Puncheon-innlegg ble sendt til utkanten av feltet havnet og til Gayle som verken Trippier eller Keane ikke klarte å klarere, dermed satte Dwight Gayle inn sitt andre for kvelden. 2-3 på Turf Moor.

Sean Dyche satte inn friske beina til Sordell og Wallace med klar tale: gi alt i de siste tre tilleggsminuttene. Frustrasjonen bredte seg på Turf Moor og klokken tikket. Burnley gjorde så godt de kunne, men klarte ikke å finne målet og tapte dermed sin andre kamp på rad der de hadde en to-måls ledelse.

BURNLEY: Heaton, Trippier, Shackell, Keane, Mee, Arfield, Marney, Jones (Wallace 90), Boyd (Sordell 90), Barnes (Vokes 72), Ings