Noe skuffende poengdeling på Turf Moor

west bromwichBurnley logo stor(Burnley 2-2 West Bromwich): The Clarets fikk en god start og ledet med to mål midtveis i omgangen, men like etter timen sto det jevnt etter to West Brom-mål fra hjørnespark. Burnley sikret seg ett poeng på eget gress og klatret opp av bunn-treeren, men må adressere dødballer.

The Clarets sendte ut det samme mannskapet for tiende gang på rad og sto dermed to kamper unna å tangere Birminghams rekord i Premier League, som er tolv. Gjestene lot nyinnkjøpte Fletcher få sin debut og ble samtidig utnevnt som kaptein.

Burnley så mye til ballen i åpningsminuttene og kampens første forsøk kom etter to minutter, men Danny Ings traff ikke helt på skuddet og sendte kula over Foster i West Brom-buret. The Clarets holdt trykket oppe, skapte hodebry for gjestene og fikk nesten hull på byllen i det 7.minutt når kula havnet til en umarkert Scott Arfield; midtbanespilleren ladet kanonen og sendte kula mot Foster som sendte ballen i stanga og ut.

Det løsnet i det 10.minutt! Burnley fosset fremover på høyrekanten som havnet hos Barnes som stusset til Ings på løp, Danny lobbet ballen pent over Yacob tilbake til Ashley Barnes som ikke gjorde noen feil fra kort hold og 1-0 til hjemmelaget! Det kunne veldig fort stått 2-0 to minutter senere når Boyd fosset fremover på samme kant og la inn til Dean Marney som sto umarkert, men midtbanespilleren sendte kula like til side for mål.

Gjestenes Anichebe pådro seg en smell og måtte byttes ut i det 17.minutt med toppscorer Berahino. West Bromwich kom seg etterhvert og kom til noen farlige situasjoner, men Burnley forsvarte seg godt og sto imot gjestenes offensive periode før det roet seg litt midtveis i omgangen.

Fram mot halvtimen var det gjestene som hadde ballen mest, men var ikke like effektive med å bryte ned Burnleys forsvar på et tåkete Turf Moor. Michael Keane gjorde en god jobb i forsvaret og fikk avverget flere potensielle forsøk, noe som gledet mange Burnley-hjerter.

Like etter halvtimen, rettere sagt i det 31.minutt ble ballen sendt langt nedover lang høyrekanten til George Boyd på løp, vingen la kula på herlig vis inn i feltet til en Danny Ings på løp – og visp; 2-0 til Burnley! Spissens åttende mål for the Clarets denne sesongen.

Dean Marney pådro seg en smell i det 35.minutt og trengte behandling på sidelinjen, men kom seg utpå to minutter senere. I sluttminuttene yppet gjestene seg litt, men det var nok en gang Burnley som var nærmest scoring tre minutter før fulltid når Kieran Trippier la inn fra kanten og fant Danny Ings i feltet, men spissen var presset av flere West Bromwich-spillere og en god mulighet til å øke til 3-0 ble avverget.

Fjerdedommeren la til to tilleggsminutter og i det første av dem ble gjestene tildelt hjørnespark som Chris Brunt benyttet seg av og reduserte. 2-1 i det 46.minutt. I det dommerne blåste av omgangen, kunne man se Danny Ings traskende mot garderoben der han holdt seg til ribbeina.

Annen omgang startet med et tidlig bytte av Marney med Michael Kightly og Baird med Ideye for gjestene. Omgangens første forsøk var signert innbytter Michael Kightly etter et tidlig frispark. Etter ti spilte minutter kunne fansen konstatere at det hadde blitt mer fysisk, noe frisparkene bekreftet, men det var gjestene som var farligst og tydde ofte til «uredelig» spill.

Like etter timen fikk the Clarets sitt første hjørnespark, uten at det bidro på stillingen. West Brom var farlige på dødballer – eller rettere sagt, Burnley var forferdelige på å forsvare seg på dødballer. I det 66.minutt fikk gjestene nok et hjørnespark og Brown Ideye gjorde ingen feil, 2-2 på Turf Moor. Noen vil nok peke en finger på David Jones som syndebukk.

Det ble nok et hjørnespark fem minutter senere, men Tom Heaton hadde kontroll. The Clarets prøvde å finne en tredje nettkjenning og øynet en mulighet i det 75.minutt når det ble hjørnespark som Shackell sendte mot mål, men Lescott reddet på streken.

Minuttene som fulgte bar preg av nervøsitet, men manglet ikke engasjement og Burnley ble snytt for straffe i det 83.minutt. De lilla- og lyseblå kom til en håndfull muligheter, men West Brom kom nærmest tre minutter før fulltid når kaptein Shackell klarte å rote bort ballen innen for seks-meteren. Heldigvis hadde Heaton gode reflekser og avverget det som kunne vært en real skrell på Turf Moor.

I kampens siste spilleminutt fikk hjemmelaget tildelt et hjørnespark etter at Yacob sendte et Trippier-innlegg til side for mål, men Boyds innsats fra flagget resulterte ikke i noe som truet Foster i mål. Fjerdedommeren ga lagene tre tilleggsminutter til å avgjøre kampen på og begge lag prøvde, men det endte med poengdeling på Turf Moor.

BURNLEY: Heaton, Trippier, Keane, Shackell, Mee, Arfield, Jones, Marney (Kightly 46), Boyd, Ings, Barnes
Innbyttere: Gilks, Duff, Reid, Wallace, Jutkiewicz, Vokes

WBA: Foster, Dawson, McAuley, Lescott, Baird (Ideye 46), Fletcher, Yacob, Brunt, McManaman (Morrison 82), Sessegnon, Anichebe (Berahino 17)
Innbyttere: Rose, Gardner, Wisdom, Pocognoli
Gule kort: Baird 39, Yacob 47, Ideye 64, Dawson 84

Dommer: Mike Dean