Ett minutts uflaks

Burnley logo storleicester fc(Burnley 0-1 Leicester): Det ble en skuffende kamp for the Clarets når Leicester kom på besøk til Turf Moor, en stadion de hadde vunnet de siste tre gangene. Sjansefattig første omgang sendte lagene til pause uten jubel, men etter timen kunne alt endre seg når Burnley ble tildelt straffespark like før timen.

Matt Taylor brente muligheten, noe Leicester ikke gjorde like etter og Jamie Vardys mål var det eneste som skilte lagene i bunnkampen.

Sean Dyche startet med Matt Taylor på kanten i Ashley Barnes’ fravær, et godt valg med det ble fra start stilt spørsmål om hvorfor Arfield (som er ving) spilte sentralt, mens Taylor (som er sentral midtbanespiller) spilte på kanten. The Juke erstattet Sam Vokes på topp, som led av skade.

The Clarets kom aldri godt i gang selv om det var energisk på begge fronter. Jason Shackell avverget på den ene siden og sto for deres første sjanse på motsatt side i det niende minutt, men gjestene berget skinnet. Det var ikke noe å si på tempoet, men Leicester 3-5-2-formasjon skapte problemer for hjemmelaget der George Boyd slet med å skape noe fremover, samtidig som Ben Mee hadde problemer mot Leicesters offensive våpen.

Kampens første sjanse som skapte stemning på tribunen kom midtveis i første omgang når Vardy prøvde seg på et skudd mot Heaton som var med på notene og rettet forsøket. Burnley skapte en fin mulighet etter halvtimen etter et hjørnespark at Trippier som Duff flikket videre til Matt Taylor, midtbanespilleren fikk testet Schmeichels ferdigheter – som reddet mesterlig.

Det ble lite å nevne fram mot pause foruten en dommer som hadde mange merkelige avgjørelser. I redelige dueller ble Burnley tildelt frispark imot, mens i motsatt retning så vidt ble frispark. Dette ga fansen klart uttrykk for. Flere ganger.

Etter sidebytte byttet Taylor og Boyd plass noe som fikk fart på the Clarets. Det var allikevel gjestene som sto for den første muligheten når Esteban Cambiassos frispark fløy like over tverrleggeren tre minutter uti omgangen. Burnley ble tildelt et hjørnespark ikke lenge etter, men heller ikke denne klarte Duff å utnytte.

Det dramatiske øyeblikket kom rundt timen når Danny Ings ladet kanonen og sendte en salve mot Schmeichel som måtte gi retur. Matt Taylor så situasjonen og satte fart, men ble klippet ned i feltet av Paul Konechsky – dommeren blåste og pekte på krittmerket. Ings ville som vanlig ta den, men Taylor – som er kjent som en stødig straffe-skyter – ville ta den selv. Schmeichel kastet seg til venstre, Taylor sendte kula til høyre, ballen traff utsiden av stangen og spratt ut.

Frustrasjonen bredte seg på Turf Moor. Marc Albrighton sendte en fint skudd retning Heaton like etter som Michael Duff fikk en fot på og keeper Heaton måtte gjøre en innsats for at ikke kula gikk i eget nett ved å slå den ut. Der var Jamie Vardy som ikke gjorde noen feil fra kort hold og dermed tok gjestene føringen i det 60.minutt.

Sean Dyche sendte ut Ross Wallace og Marvin Sordell i det 71.minutt og the Clarets fikk friske bein å gå på, men det var allikevel langt mellom sjansene. Med under ti minutter igjen trodde the Clarets at en etterlengtet utligning endelig fant sted når innbytter De Laet feilberegnet en pasning av Ross Wallace. Ben Mee la inn mot buret og kula traff Robert Huth på veien, noe som desorienterte Schmeichel, men dansken reagerte lynraskt og avverget.

Burnley prøvde og prøvde, men kom ikke gjennom. Ross Wallace foret Danny Ings med en sjanse mot slutten av kampen, men også her var Schmeichel med på notene. Tom Heaton skulle også vise seg en siste gang før dommeren blåste av det hele og nederlaget var et faktum for Burnley.

Noe som ble en snakkis var dommerens manglende kompetanse når to Leicester spillere ble liggende nede mot slutten av kampen og fikk behandling, men istedenfor at de ble sendt av banen slik reglementet tilsier, så fikk de bli værende på banen og fortsette å spille etter å ha kommet seg på bena.

Burnley: Heaton; Trippier, Duff, Shackell, Mee; Boyd (Wallace 71), Arfield, Jones, Taylor (Kightly 85); Ings, Jutkiewicz (Sordell 71).
Innbyttere: Gilks, Keane, Ward, Ulvestad
Gule kort: Mee (66’), Ings (73’), Wallace (85’)

Leicester: Schmeichel; Wasilewski, Huth, Morgan; Albrighton (De Laet 71), King, Drinkwater (James 77), Cambiasso, Konchesky; Vardy, Ulloa (Kramarić 64).
Innbyttere: Schwarzer, Upson, Mahrez, Wood.

Dommer: Anthony Taylor