Poengdeling i kontroversiell kamp

Burnley logo storBirmingham(Burnley 2-2 Birmingham): City tok føringen etter ti minutter, mens dommeren flere ganger var kontroversiell med avgjørelsene der tre straffesituasjoner skulle hatt motsatt utfall.

Michael Keane sto for en flott utligning, mens innbytter Matt Taylor sørget for deres andre utligning med et praktfullt frispark.

Manager Dyche gjorde ingen bytter fra forrige ligakamp etter fire bytter i midtukens cup-kamp mot Port Vale. Både Vossen og Darikwa fikk sine hjemmedebuter for the Clarets, mens City-keeper Kuszczak ble kampklar til oppgjøret.

Som forventet startet det friskt på Turf Moor med to offensive lag som kjempet om ballen på midtbanen og noen halvhjertede løp. The Clarets skrek etter straffe i det femte minutt etter at Burnley involverte så å si hele laget i et flott pasningspill før kula ble sendt i feltet og the Juke ble liggende nede i feltet etter å tilsynelatende ha blitt dratt ned av Spector.  Veldig lik situasjon som mot Leeds-kampen forrige uke, også her lot dommeren spillet gå.

Tre minutter senere (8.) ble hjemmelaget tildelt frispark fra 20 meter som Michael Kightly prøvde seg på, vingens forsøk ble snakket opp av Kuszcak. Like etter derimot sendte keeperen ballen langt ut som havnet hos Jon Toral, en-touch, skudd og i mål. Gjestene tok føringen i det 10.minutt, 0-1.

Burnley kom til gode forsøk de påfølgende minuttene der Jutkiewicz og Boyd (12.) kom nærmest, Kuszczak gjorde en god jobb mellom stengene. The Clarets så mye til ballen, men var litt upresise i pasningene som gjorde det enkelt for Birmingham å avverget farlige potensielt farlige situasjoner.

Kampen åpnet seg midtveis i omgangen med godt spill av begge lag og høy underholdningsfaktor. Jutkiewicz, Grounds og Cotterill kom til gode sjanser, sistnevnte kom nære 2-0 når et fint skudd straff stolpen og spratt ut like etter halvtimen.

Hjemmdebutantene Vossen og Darikwa viste seg fram sine spennende ferdigheter og var involverte i en kjempesjanse som resulterte i en volley fra Jutkiewicz i det 35.minutt. Skuddet var litt for svakt og City-keeperen kunne enkelt avverge et godt forsøk.

Fem minutter før fulltid ble det et hjørnespark for gjestene som det ikke ble så mye av, men når ballen havnet hos Gleeson så viste spilleren fin teknikk med et herlig langskudd som fikk Heaton til å strekke på seg. Skuddet ble avverget mesterlig. The Juke var klart farligst for the Clarets uten å sette hull på byllen innen dommeren blåste av omgangen etter to tilleggsminutter.

Annen omgang startet med et tidlig frispark til Burnley etterfulgt av et hjørnespark og innkast. Etter litt fram og tilbake de påfølgende minuttene prøvde Donaldson (49.) seg uten hell. Kightly klippet ned minuttet senere og frispark til hjemmelaget. Nevnte Kightly sto for leveringen i feltet og fant en umarkert midtstopper Michael Keane på bakerste stolpe som sendte ballen i nettet med hodet og utlignet for the Clarets! 1-1 i det 51.minutt!

City kviknet til og skapte to sjanser på rappen uten hell der Donaldson (53.) kom nærmest. Arfield (55.) ville også være med på moroa før det ble nok et hjørnespark til hjemmelaget og igjen var helten Keane (57.) ute på fære, denne gang gikk kula utenfor.

Burnley jobbet seg sakte, men sikkert fremover og involverte nok en gang hele laget i et flott pasningsspill, men ble straffet i det 61.minutt når Donaldson var veeeeeldig lett på foten i en duell med Darikwa i feltet og straffe. Veldig kontroversiell avgjørelse av dommeren. Paul Caddis sendte kula mot venstre som Heaton var på, men klarte ikke å avverge 1-2 i det 62.minutt.

Dyche satte Sam Vokes utpå i det 66.minutt, men the Clarets kan prise seg over Duffs rutine de påfølgende minuttene for at City ikke økte ledelsen. Kightly sikret et hjørnespark i det 69.minutt uten at Jutkiewicz fikk utlignet. Kontroversielle Donaldson ble liggende nede i feltet (71.) etter duell med Heaton til høylytt pipekonsert fra hjemmefansen.

Midtveis i omgangen (73.) viste Kightly, Arfield, Boyd og Darikwa magisk spill, der sistnevnte leverte et herlig innlegg i feltet vom innbytter Vokes manglet to-tre millimeter på.

Det ble noen halvsjanser av Arfield (75.), Mee (76.) og nok en gang var dommeren kontroversiell når the Juke ble dratt ned i feltet for annen gang – uten reaksjon.

Matt Taylor erstattet Michael Kightly som fikk fortjent applaus av hjemmepublikumet. George Boyd ble klippet ned like utenfor feltet i det 79.minutt og innbytter Taylor skulle ta sitt andre frispark på under tre minutter og med et praktfullt knallskudd traff kula tverrleggeren og spratt i mål! Kuszczak var sjanseløs. 2-2 i det 80.minutt.

Burnley fulgte opp med to store sjanser og hurtigtoget Marvin Sordell ble sendt utpå. Matt Taylor løftet laget og var involvert i store deler av the Clarets’ offensive spill. Sluttminuttene var nervøse og Burnleys innbyttere var godt aktive på Citys banehalvdel.

Fjerdedommeren la til fem tilleggsminutter. George Boyd (90.) kom til en god sjanse, men Sordell sørget for et frispark fra god posisjon kort tid senere som resulterte i to hjørnespark. Taylor sto leveringene og Michael Duff kom nærmest, men manglet en millimeter eller to. Det ble poengdeling på Turf Moor.

BURNLEY: Heaton, Darikwa, Mee, Duff, Keane, Kightly (Taylor 77), Jones, Arfield, Boyd, Vossen (Vokes 66), Jutkiewicz (Sordell 83).
Innbyttere: Gilks, Ward, Anderson, Jackson
Gule kort: Vossen 44, Mee 64, Arfield 85

BIRMINGHAM: Kuszczak, Grounds, Kiefenbeld, Gray (Maghoma 89), Gleeson, Donaldson, Cotterill (Robinson 84), Toral (Davis 75), Spector, Morrison, Caddis.
Innbyttere: Legzdins, Eardley, Thomas, Shinnie
Gule kort: Spector 77

Dommer: D Coote
Tilskuere: 12430 (806 borte)