Burnley nærmer seg god-formen med fjerde strake seier

Burnley logo storMK Dons(Burnley 2-1 MK Dons): Burnley dro i land sin fjerde strake seier i serien og tredje strake på Turf Moor takket være et knallskudd av Sam Vokes midtveis i første omgang, men gjestene fikk utlignet på overtid like før dommeren sendte lagene til pause.

Etter sidebytte sendte en volley av Boyd the Clarets tilbake i føringen og det ble med det resultatet.

Manager Dyche gjorde ingen bytter i laguttaket og kampen startet med en slags katt- og mus lek med to lag som løp etter ballen, skapte noen halvsjanser, men det ble kun med det.

Det skulle ta litt over kvarteret før kampens første store sjanse ble skapt av the Clarets når Sam Vokes leverte en herlig stikker til Andre Gray, sistnevnte klarte kun å sende kula på keeper Martin som måtte gi til hjørnespark. Fra flagget ble det lite kreativt og endte i åpent spill.

Burnley fant etterhvert tonen og spilte bra mot Dons med flere gode forsøk som involverte begge kantene og spissene, men det ble ingen umiddelbare mål. The Clarets andre store mulighet kom på deres andre hjørnespark like før halvtimen; David Jones leverte kula fra flagget og fant Michael Keane i feltet, men forsvareren klarte ikke å sette inn sitt fjerde mål denne sesongen.

Det ble litt kontroverser før det ble glede. Andre Gray spurtet fremover på kontring som den eneste Burnley-spissen på topp i nevnte øyeblikk, men blir dratt i trøya – uten at dommeren reagerer – og får bare sendt kula på keeper Martin.

Minuttet senere, i det 32. viste Kightly magien han huskes for fra siste Championship-sesong: vingen fosset fremover, lurte unna Jordan Spence og la kula inn i feltet med høyrefoten, der var ingen ringere enn Sam Vokes som sendte Burnley i føringen med et knallskudd. Keeper Martin var sjanseløs og 1-0 til Burnley.

Det skulle ikke lange til før the Clarets nok en gang var på farten. Darikwa var på farten langs kanten og la innen fin ball til Boyd som prøvde seg, men vingen klarte ikke å overliste Dons-keeperen.

I det klokken nærmet seg 40 spilte minutter pådro Samir Carruthers seg et usedvanlig idiotisk gult kort; gjestene fikk et frispark fra rundt 30 meter og så raskt dommeren snudde ryggen til ble kulen flyttet fram ved flere anledninger, dommeren rullet den tilbake, snudde ryggen til og det samme hendte. Gult kort.

I kampens siste minutter hadde gjestene sin beste periode i omgangen; tre hjørnespark på kort tid og høyt tempo. I det omgangen skulle til å blåses av, dukket Carl Baker opp og fikk utfordret Tom Heaton etter et fint innlegg av Carruthers. Baker klarte – på skuffende vis for the Clarets’ del – å utligne med hodet ett minutt på overtid, 1-1 på Turf Moor.

Etter sidebytte var det et friskt Burnley-lag som løp utpå Turf Moor og brukte ikke lang tid på å skremme gjestene. Fire minutter uti annen omgang måtte Spencer ut på grunn av skade og Burnley fikk tak i ballen; Arfield sendte en fin pasning til Andre Gray som så seg litt rundt før han fant George BoydVingen ladet venstreslegga på direkten og sendte kula i nettet bak en sjanseløs Dons-keeper. 2-1 til hjemmelaget.

Ironisk nok kan man trekke fram 1-1-målet fra helgens Sheffield Wed.-oppgjør der Keane måtte av banen og gjestene fikk utlignet. Déjà vu..?

The Clarets ga seg ikke med sitt offensive spill og fortsatt å presse gjestene, det ble noen hjørnespark og målforsøk fra Gray og Boyd der duoen så ut til å ha funnet tonen med godt samspill. Med rundt kvarteret igjen ble the Clarets tildelt sitt femte og sjette hjørnespark for kvelden uten av Vokes eller Keane klarte å øke ledelsen.

Som i helgens kamp ble Sam Vokes byttet ut med Rouwen Hennings (75), Andre Gray med Chris Long (78), samt Kightly med Taylor (84).

Gjestene hadde en farlig periode i en kort periode, men så kontret Hennings, Long, Boyd og Taylor i lag, sistnevnte prøvde på et lignende forsøk som i forrige kamp, men ballen sneiet tverrleggeren.

Fjerdedommeren la til fem tilleggsminutter og Innbytter Hennings fikk en god mulighet til å sette spikeren i kisten i det andre av disse, men ble holdt i trøya av Lewington som fikk gult for forseelsen.

Det ble litt dramatikk mot slutten av tilleggsminuttene når Jones måtte få behandling og tiden ble dratt ut til seks-syv tilleggsminutter. Det ble litt fram og tilbake og gjestene fikk kampens siste sjanse i det åttende tilleggsminuttet, men Tom Heaton var rett mann på rett plass og dermed ble det en fjerde strake seier for the Clarets.

Burnley: Tom Heaton (k); Tendayi Darikwa, Michael Duff, Michael Keane, Ben Mee; George Boyd, David Jones, Scott Arfield, Michael Kightly (Matt Taylor 85); Sam Vokes (Rouwen Hennings 75), Andre Gray (Chris Long 78).
Innbyttere: Matt Gilks, Stephen Ward, Tom Anderson, Matt Lowton.

MK Dons: Dave Martin, Jordan Spence, Kyle McFadzean, Anthony Kay, Dean Lewington (k), Samir Carruthers, Diego Poyet; Rob Hall (Josh Murphy 68), Dean Bowditch (Daniel Powell 82), Carl Baker; Simon Church (Sam Gallacher 74).
Innbyttere: Lee Hodson, Matt Upson, , Sergio Aguza, Charlie Burns