Surt og sjeldent tap på Turf Moor

readingBurnley logo stor(Burnley 1-2 Reading): Gjestene fikk en pangstart og ledet med to mål etter ni minutter takket være Blackman og Piazon. Burnley kom mer til fram mot pause, men det ble ingen flere mål. Etter sidebytte var det er offensivt Burnley-lag som løp ut, men først etter et dobbelt-bytte begynte resultatene å komme. Tendayi Darikwa reduserte med sitt første mål i Lancashire midtveis i omgangen. Sam Vokes brant et utall sjanser og har grunn til å sove dårlig i natt, for det endte med et surt hjemmetap.

Burnley gjorde ett bytte i oppgjøret, Rouwen Hennings erstattet Andre Gray. For gjestenes del fikk Piazon din første start.

Gjestene brukte ikke lang tid før de fikk sitt første hjørnespark, men det ble lite konstruktivt av det. Burnley kom seg raskt og kom til sin første mulighet etter to minutter, heller ikke her ble keeperen truet.

Det skulle derimot ta så lang tid før kampens første mål ble et faktum og den kom av Nick Blackman etter fem minutter, angriperen fikk kula av Robson-Kanu og gjorde ingen feil foran Tom Heaton og sendte gjestene i føringen med en fin avslutning i nederste hjørne. 1-0 til gjestene på Turf Moor. Spissens syvende mål denne sesongen.

Det gikk fra ille til verre i det 9.minutt når Piazon og Robson-Kanu samarbeidet godt og kula havnet hos Gunter som la inn til Lucas Piazon, sistnevnte mottok kula i feltet og økte ledelsen til 2-0 fra kort hold. Burnley og Michael Kightly prøvde å svare umiddelbart, men skuddet til den tidligere Stoke-spilleren gikk rett på keeper Bond.

Foto. BurnleyFC.com

Gjestene var gode på kontringer og var ikke enkle å bryte ned og i det 18.minutt fikk de sin andre hjørnespark som endte med et uheldig resultat når Duff og Mee traff hverandre i luften. Litt behandling og begge var raskt på bena. Etterhvert som kampen nærmet seg midtveis våknet the Clarets og skapte litt mer foran mål uten de store sjansene, men kom stadig nærmere.

Boyd og Kightly var to lyspunkter i det kampen passerte halvtimen med farlig spill og spennende innlegg der Sam Vokes kom til en håndfull muligheter. Gjestene fortsatte å være farlige på sine kontringer, men det ble noen frispark og hjørnespark til the Clarets. Gjestene forsvarte seg godt og klarte å måke unna Lancashire-lagets forsøk, dermed ble det et leit resultat til pause.

Det ble ingen bytter i pausen og det samme laget som avsluttet første omgang, startet annen omgang. The Clarets startet med mye ballbesittelse og fikk en god start, men skapte ingen sjanser de første ti minuttene av omgangen. Gjestene kom til to halvsjanser og det trengtes endringer hos Burnley.

Benken begynte å bevege på seg: inn kom Joey Barton som fikk sin debut når han erstattet Michael Kightly og Chris Long erstattet Rouwen Hennings. Byttet sendte Arfield til sin vante plass på kanten, mens debutant Barton fikk spille i midten. Boyd ble felt i feltet med ball og kula trillet til Vokes som burde ha redusert, men skuddet ble avverget i siste liten. Burnley hadde våknet.

Darikwa storspilte nok en gang og var godt involvert med sin fart og gode løp fremover, samtidig som han fikk stoppet flere Reading-muligheter. Innbytter Chris Long fikk vist farten og kvaliteten, men Scott Arfield i det 68.minutt leverte vingen kula som havnet hos Tendayi Darikwa, høyrebaken gjorde ingen feil og satt inn sitt første mål for the Clarets! 1-2 på Turf Moor.

Hjemmelaget fortsatte trykket og nok en gang kom Sam Vokes til en god mulighet, men også denne gang var keeperen med på notene. Spissen fikk flere muligheter foran mål, men overbeviste ingen. Gjestene kom til to kjappe muligheter i det 84. og 85.minutt, men Burnley holdt stand.

Matt Taylor ble satt utpå med fem minutter igjen og kreativiteten fikk enda et tilskudd. Hjemmelaget fikk sitt andre hjørnespark som ble levert av Taylor og på mirakuløst ble Keane-forsøket reddet på streken av Norwood og førte til nytt hjørnespark som ikke endte med noe.

Darikwa ble kåret til banens spiller og fjerdedommeren la til fem tilleggsminutter. Sam Vokes brant nok en sjanse i det første tilleggsminuttet, mens Reading kom til sine muligheter uten at det ble noen flere mål av den grunn.

BURNLEY: Heaton, Mee, Duff, Keane, Darikwa, Boyd, Jones (Taylor 86), Arfield, Kightly (Barton 56), Hennings (Long 56), Vokes.
Innbyttere: Gilks, Ward, Lowton, Anderson
Gule kort: Keane 53

Reading: Bond, Gunter, McShane, Norwood (Cooper 89), Hector, Robson-Kanu, Obita, McCleary (John 81), Piazon (Tshibola 70), Blackman, Williams.
Innbyttere: Taylor, Hurtado, Fernandez, Al-Habsio
Gule kort: Williams 90+4

Dommer: T Harrington
Tilskuere: 15,226 (401 Reading)