Sterk seier i forrykende kamp!

Burnley logo storfulham(Burnley 3-1 Fulham): Fulham startet best, men hjemmelaget kom seg raskt og Andre Grays 9. og 10. mål for sesongen ga et godt utgangspunkt.

Ross McCormack reduserte like etter sidebytte og Gray fikk gylne muligheter til å sikre sitt første hat-trick for Burnley. Fulham var klart best i annen omgang, men fikk ikke hull på byllen. Det gjorde Matt Taylor.

Manager Dyche gjorde kun en endring i lagoppstillingen og den var på benken der Michael Kightly ble erstattet av Fredrik Ulvestad. Gjestene fikk en frisk start og så holdt mye på ballen i åpningsminuttene hvor de skapte kampens første halvsjanse allerede etter to minutter når Fredericks prøvde seg, men forsøket ble ryddet opp at the Clarets.

Jones (5′), Gray (6′) og O’Hara (8′) skapte noen halvhjertede forsøk i en underholdende start på omgangen. I det kampen bikket kvarteret spilt var Burnley på hugget og en Ben Mee-levering fant Sam Vokes, spissen klarte ikke å holde på ballen og sløste en god sjanse. Samme mann kunne ha gikk Turf Moor glede, men heller ikke denne gang gikk det.

Da trengtes Andre Gray. Et fint innlegg fra hjørnet av David Jones havnet i feltet og endte tilbake til midtbanespilleren, som leverte en gang til og denne gangen falt kula hos Andre Gray som fra kort hold ikke gjorde noen feil med hodet og sendte the Clarets i føringen i det 18.minutt. 1-0 til Burnley! (I skrivende stund tronet Burnley på toppen av tabellen)

Midtveis omgangen (25′) prøvde gjestene seg med et hjørnespark, Cairney leverte fra flagget, men Vokes fikk ryddet opp. To minutter senere var det Burnleys tur på motsatt side og Jones prøvde seg nok en gang, Dembele fikk ryddet opp som fikk hindret en Scott Arfield-sjanse.

Trykket fortsatte og Burnley ville ha mer, men kom ikke helt gjennom og det var ganske jevnt, men så har Burnley Andre Gray. Duff klarerte en Fulham-kontring og Gray vant en duellen med O’Hara og satte fart før han ga kula videre til Boyd, midtbanespilleren fant Mee, som igjen fant Arfield. Vingen leverte en smart og utsøkt pasning til Andre Gray og dermed sto det 2-0 i det 37.minutt. Målet var spissen tiende denne sesongen.

Gjestenes Cairney prøvde seg på et skuddforsøk (39′), men truet ingen. Etter sidebytte var Burnley først ute med omgangens første sjanse, men Vokes skudd fra avstand truet ikke Lewis.

På motsatt side gikk det på skinner for Fulham som var i angrep og kula havnet hos Ross McCormack som ikke gjorde noen feil og reduserte for gjestene fra kort hold. 2-1 i det 51.minutt.

Andre Gray kunne ha spikret sitt hat-trick to minutter senere når Jones’ fine flikk havnet hos spissen og alene med keeper Lewis lobbet kula over og traff tverrleggeren, kjempemulighet for Gray. Sjansene skulle ikke stoppe der Dariwka leverte et herlig innlegg fra kanten som fant Vokes, tårnspissen fant Andre Gray som nok en gang kunne ha sikret sin hat-trick, men kula ble reddet på streken.

Fulham hadde en god periode etter reduseringen, hadde ballen mye og Dembele kom til to gode sjanser (63′) (68′). McCormack (73′) prøvde seg også, men Burnley forsvarte seg godt. Med kvarteret igjen av kampen ble Matt Taylors friske bein satt utpå og ikke mange spark senere gjorde Fulham resten av sine bytter.

Gjestene presset og presset og det var nervøse sluttminutter på Turf Moor. Dembele (83′) kunne ha utlignet etter et fint innlegg av innbytter Smith, men franskmannen sendte kula rett på Tom Heaton. Chris Long ble satt utpå i sluttminuttene og innbytteren kunne ha satt spikeren i kisten (88′) etter et godt samspill med Sam Vokes, men forsøket ble avverget.

I det fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter lurte Joey Barton offside-fellen og sendte ballen retning Sam Vokes, som ikke fikk foten på kula, det gjorde derimot Scott Arfield, vingen plasserte kula i feltet og der var Matt Taylor som punkterte kampen med sitt fjerde mål for sesongen, 3-1 til Burnley i det 90.minutt!

BURNLEY: Heaton, Darikwa, Duff, Keane, Mee, Arfield, Jones, Barton, Boyd (Taylor 75), Gray (Long 86′), Vokes.
Innbyttere: Gilks, Ward, Lowton, Ulvestad, C Long, Hennings

FULHAM: Lewis, Stearman, Fredricks (Christensen 78), Cairney, Ream (Kacaniklic 59), Tunnicliffe, O’Hara (Smith 78), Dembele, Burn, Husband, McCormack.
Innbyttere: Rodak, Garbutt, Woodrow, Pringle

Tilskuere: 15, 080 (271 Fulham)