Rettferdig poengdeling i toppkampen

Burnley logo storBrighton and Hove Albion FC(Burnley 1-1 Brighton): En forrykende start på Turf Moor ga to mål i løpet av tre minutter. Begge lag skapte nok til å kunne vinne kampen i løpet og til tross for et utall sjanser på begge sider av Turf Moor endte kampen med poengdeling.

Sam Vokes sto over oppgjøret mot Brighton grunnet en skade og var den eneste endringen i lagoppstillingen, Rouwen Hennings erstattet waliseren, mens Dean Marney fikk varme benken for første gang siden kneskaden.

Foto. BurnleyFC.com

Burnley fikk en verst tenkelig start på kampen og gjestene tok ledelsen etter ett minutt. De gule fosset fremover, ballen ble lagt inn i feltet og fant Bobby Zamora som fikk kranglet kula i nettet.

Like etter på motsatt side ble hjemmelaget tildelt hjørnespark, Jones la inn og i all klabb og babb som fant sted, Michael Keane ble dratt i trøya i feltet og dommer Hopper pekte på krittmerket. Andre Gray gjorde ingen feil og utlignet for the Clarets i det tredje minutt. 1-1 på Turf Moor.

Kampen fulgte opp mye fram og tilbake og halvsjanser på begge sider av banen. George Boyd prøvde seg på et frispark i det 8.minutt, langskuddet gikk retning hjørnet og Brighton-keeper Stockdale måtte gi til hjørnespark. Intensiteten var upåklagelig og begge lag jobbet godt, defensivt og offensivt.

Reuwen Hennings kunne ta gitt Burnley ledelsen i det 19.minutt når de burgunder og lyseblå angrep og Boyds fine innlegg fant tyskeren som fra kort hold tvang fram en klasseredning hos Stockdale. Noen kontringer, halvsjanser og hjørnespark senere hadde omgangen passert halvtimen.

Boyd og Dariwka skapte store problemer på kanten for the Seagulls og sørget for å gi Brighton-forsvaret litt å jobbe med. Andre Gray fikk en flott sjanse i det 37.minutt etter godt forarbeid av George Boyd, men keeperen var med på notene og nektet spissen sitt andre for formiddagen.

Ingen av lagene kunne si de dominerte omgangen, for det var veldig jevnt på Turf Moor og begge kunne ha satt mål nummer to, men istedenfor ble det ett tilleggsminutt og pause.

Etter sidebytte fortsatte kampen i samme stil; to angrepsvillige lag. Burnley kom til flere muligheter på kort tid, men klarte ikke å utnytte sjansene de skapte.

Begge kom til sine muligheter uten av noen av keeperne ble testet ut nevneverdig og forsvarerne jobbet iherdig på begge sider. Scott Arfield ga the Clarets en kjempemulighet i det 82.minutt, vingen sendte av gårde en lang pasning som fant Gray, spissen løp fra forsvaret og la inn i feltet, Chris Long fikk ikke fot på ballen og kula trillet videre til Arfield som hadde løpt over halve banen. Vingen sendte kula like utenfor mål.

I kampens siste spilleminutt ble hele Burnley-laget involvert i et angrep før ballen havnet hos Darikwa som la inn i feltet. Gray fikk ikke foten på ballen, men det gjorde Chris Long som kunne ha punktert kampen fra skremmende kort hold, men sendte ballen utenfor.

BURNLEY: Heaton, Mee, Duff, Keane, Darikwa, Arfield, Jones, Barton, Boyd, Gray, Hennings (C.Long 61)
Innbyttere: Marney, Gilks, Lowton, Ward, Kightly, Taylor
Gule kort: Mee 72

BRIGHTON: Stockdale, Saltor, Dunk, Stephens, Kayal, Greer, Hemed, Murphy, March, Rosenior, Zamora (Forster-Caskey 64).
Innbyttere: Maenpaa, Goldson, Manu, Holla, Chicksen, Akindayini.
Gule kort: March 53, Greer 85, Dunk 88

Dommer: S Hooper