Boro trakk det lengste strået

middlesbrough fcBurnley logo stor(Middlesbrough 1-0 Burnley): Burnleys kampplan fungerte godt med en tett midtbane og enslig Gray på topp, etter kvarteret begynte Lancashire å ha god kontroll på kampen og styrte det meste. Selv om det ble en målløs første omgang. Boro styrte derimot annen omgang og ett mål av Emilio Nsue var alt som trengtes for å skille lagene på Riverside Stadium.

The Clarets gjorde en endring i lagoppstillingen der Dean Marney erstattet Sam Vokes og Lancashire-laget spilte i en uvant 4-5-1-formasjon, samtidig som unge keeperen Conor Mitchell erstattet Matt Gilks på benken. Den tidligere Blackpool-keeperen slet litt med sykdom før oppgjøret.

Kampens første høydepunkt var et sjeldent gult kort til David Jones etter fem minutter for å ha dratt ned Asue i en periode der begge lag brukte litt tid på å finne tonen i kampen. Hjemmelaget skapte kampens første halvsjanse (7′) som Ben Mee fikk klarert ballen adressert Emilio Nsue og fulgte opp med enda en mulighet to minutter senere, denne gang var det Adam Clayton som prøvde seg.

The Clarets var nesten litt ukomfortable i sin uvante 4-5-1-formasjon med en ensom Gray på topp og taktikken var en gradvis oppbygging gjennom hele laget. I det kampen nærmet seg kvarteret spilt, fant Burnley seg litt mer til rette, så mer til ballen og truet Boro-laget litt mer. Det var tett på midten med fem Burnley-midtbanespillere og selv om hjemmelaget kom seg gjennom den gule muren, så hadde Burnley kontroll. Mange av forsøkene til Middlesbrough kom fra avstand.

Tom Heaton presterte en kjemperedning i det 24.minutt, men Ayala var i soleklar offside og flagget var oppe. Clayton fulgte opp med en god mulighet kort tid etter, forsøket gikk godt til side for mål. Burnley kom til to gode sjanser like før halvtimen, først av Jones (29′) og så av Gray (29′).

David Jones prøvde slegga og tvang fram en redning hos Konstantopoulos, ga retur rett i beina til Boyd (37′) som tvang fram Burnleys første hjørnespark. I det omgangen nærmet seg slutten viste Burnley stadig bedre takter og formasjonen begynte å gi resultater i form av ballbesittelse og kontroll. Midtbanen var stadig vanskeligere å bryte gjennom. Det ble ingen mål i første omgang.

Hjemmelaget startet friskt i annen omgang etter noen vise ord i garderoben og etter noen forsøk så løsnet det for Middlesbrough: I det 54.minutt satte Emilio Nsue inn kula i nettet fra kort hold. 1-0 på Riverside Stadium. Etter timen prøvde Downing (62′) seg på et et fint skudd fra avstand, men Tom Heaton var med på notene og ga til hjørnespark.

Etterhvert som omgangen nærmet seg midtveis, luktet det mer 2-0 fremfor 1-1 og dermed kom Sam Vokes inn for David Jones. Tilbake til 4-4-2. Det hindret ikke Boro av den grunn og skapte flere gode muligheter, som Burnley fikk ryddet unna. Kightly ble satt utpå med kvarteret igjen uten at det endret kampbildet nevneverdig og med fem minutter igjen ble Rouwen Hennings satt utpå og Burnley gikk over til en 3-4-3.

Innbytterne sto bak et hjørnespark og avslutningen, men Vokes klarte ikke å styre ballen i nettet. Stuani fikk muligheten til å punktere kampen i det 87.minutt når han rundet Tom Heaton og fyrte av en salve fra en veldig skrå vinkel – traff kun sideveggen.

Det ble lagt til tre minutter og i det siste av de tre leverte Kightly ett innlegg til Vokes som fikk avverget og gitt retur, Joey Barton var på rett plass, men hadde ikke skuddfoten med seg. Like etter fosset hjemmelaget fremover og innbytter Adomah kunne ha satt inn kampens andre mål, men Tom Heaton var med på notene og dermed endte kampen 1-0.

BURNLEY: Heaton, Mee, Duff, Keane, Darikwa (Hennings 85), Boyd (Kightly 76), Marney, Barton, Jones (Vokes 71), Arfield, Gray
Innbyttere: Mitchell, Lowton, Taylor, Ward
Gule kort: Jones 5, Mee

MIDDLESBROUGH: Konstantopoulos, Kike (Stuani 76), Fabbrini (Leadbitter 65), Friend, Downing, Kalas, Ayala, Forshaw (Adomah 89), Gibson, Nsue, Clayton
Innbyttere: Mejias, De Pena, Amorebieta, Zuculini

Dommer: G. Eltringham
Tilskuere: 19,966 (646 Burnley)