Alvorlig slakt av MK Dons

MK DonsBurnley logo stor(MK Dons 0-5 Burnley): Joey Bartons mål etter kvarteret ga the Clarets en ønsket start. Vokes økte ledelsen et halvt minutt uti annen omgang.

Gray og Lowton sørget for målfest og bedre ble det ikke med et rødt kort til Dons med kvarteret igjen. Boyd sørget for max målfest med 5-0

Andre Gray fikk starte for the Clarets noe som sendte Rouwen Hennings til benken.

Burnley startet best og styrte kampen i åpningsminuttene. Etter kvarteret spilt var det duket opp for litt Joey Barton-magi. Midtbanespilleren stjal kula fra sistemann og alene med keeper hadde veteranen nok av tid og rom, dermed satte Barton sitt første mål for the Clarets. 1-0 til Burnley!

Burnley hadde god kontroll den første halvtimen og skapte mange gode sjanser, men hjemmelaget kom mer til i omgangens siste kvarter. Uten at det ble mål.

Etter sidebytte var det Sam Vokes som skulle vise seg fram. Scott Arfield sendte en fin pasning til Vokes som brukte spisskollega Gray som lokkedue, løp seg forbi to forsvarere og satte kula forbi keeper. Det tok 32 sekunder og 2-0 til Burnley!

Andre Gray ville også være med på moroa. Barton leverte et frispark fra halvfarlig posisjon til toppscoreren som var fullstendig umarkert i feltet og alle forsvarerne sto stille. Tragisk forsvarsspill og 3-0 til the Clarets I det 64.minutt.

Syv minutter senere var Matthew Lowton sistemann på ballen og satte inn kampens fjerde mål etter en god pasning fra Boydy. Lowtons første mål for the Clarets i det 71.minutt og 4-0. Ikke lenge etterpå ble Anthony Kay vist det røde kortet for en stygg takling og dermed var kampen i praksis over for gjestene.

Boyd fikk blod på tann og litt over ti minutter senere var det evighetmaskinens tur. Vingen gjorde det selv på høyrekanten og i det 82.minutt sto det derfor 5-0. Hennings (86′) kunne ha økt til 6-0 kort tid senere, men spissen klarte ikke å finjustere skuddfoten og sendte ballen over buret. Det endte med en overlegen seier til Lancashire -laget som klatret opp til 4.plass og fikk med seg en god målforskjell.

Burnley: Heaton, Lowton, Mee, Keane, Ward, Arfield, Jones, Barton (Ulvestad 72), Kightly (Boyd 57), Gray, Vokes (Hennings 76).
Innbyttere: Gilks, Duff, Taylor, Darikwa
Gule kort: Barton 45, Mee 57

MK: Martin, Lewington, McFadden, Kay, Potter, Reeves (Powell 60), Spence, Carruthers, Maynard (Church 75), Murphy, Hall (Forster-Caskey 74).
Innbyttere: Hodson, Bowditch, Walsh, Cropper

Dommer: S Martin
Tilskuere: 10,011 (927 MK Dons)