Selvmål, Gray og Shack’ the man!

Burnley logo storderby county(Burnley 4-1 Derby): Derby dominerte første omgang, men det ble et mål hver til pause – blant annet et Rams-selvmål. Etter sidebytte skulle en gammel helt heve seg; Jason Shackell. The Rams-midstopperen sto for et selvmål og en straffe, mens stopperkollega Richard Keogh sto for den andre straffen – i tillegg til selvmålet i første omgang.

Et uendret Burnley-lag møtte Derby som hadde tre endringer i laguttaket; Chris Martin og Butterfield returnerte til lagoppstillingen sammen med Scott Carson mellom stengene på motsatt side.

Tidligere kaptein Jason Shackell fikk ikke uventet pipekonserter hver han var nær ballen. Derby skapte den første muligheten fra frispark, men Heaton avverget Martins (2′) skudd mesterlig. Boyd (5′) skapte Burnleys første mulighet og Ince (8′) fulgte opp.

Derby virket ivrigst i åpningsminuttene og skapte mest med ballen uten å overbevise helt. Gjestene sikret seg en håndfull hjørnespark, men levde opp til tradisjonen der de ikke har scoret siden oktober.

Derby hadde kontroll, mens Burnley ikke fikk til så mye, iallefall ikke fremover. De gjorde en god jobb med å forsvare seg, tidvis litt nervøst. Midtveis i omgangen hadde Derby 67% ballbesittelse, noe måtte gjøres.

I det 28.minutt viste Boyd gode ferdigheter, ga til Lowton som la inn ballen. Kula traff Richard Krogh og i eget nett. 1-0 til Burnley. Gleden ble kortvarig, nøyaktig 26 sekunder senere var det Derbys tur når Jacob Butterfield mottok kula like utenfor feltet og satte den perfekt inn i nettet på direkten. 1-1 på Turf Moor.

Derfra tok kampen seg opp og jevnet seg ut der Gray (31′) og Ince (32′) vartet opp med godt angrepsfotball. Vokes (38′) fikk avsluttet et utmerket kollektivt Clarets -angrep, men sendte ballen rett på keeper Carson. Det ble noen halvsjanser til før spillerne ble sendt i garderoben.

Derby fortsatte i samme spor etter sidebytte og Clarets-fansen hadde grunn til å mislike Shackell som gjorde en god jobb – i første omgang. Lancashire-laget våknet etter noen minutter og sikret seg to hjørnespark. I det 53.min var det tid for Andre Gray-magi.

Spissen rundspilte Shackell og Keogh – sistnevnte klippet ned spissen i feltet og straffe. 2-1 i det 53.minutt.

Derbys lidelse skulle ikke ta slutt og Shackell ble syndebukken med dobbel armbruk i feltet. Gult kort, straffe og Sam Vokes denne gang; 3-1 i det 58.minutt. Ikke overraskende ble det vill jubel på Turf Moor og noen velvalgte salmer til Shackell.

Det skulle ikke stoppe der for Shackell, Scott Arfield brukte fart og teknikk når han fosset frem over i det 66.minutt og sendte avgårde et skudd fra litt over 20 meter. Ballen traff Shackell på løp som prøvde å klarere, fikk foten på ballen, ballen fikk en lobb og havnet i nettet bak en sjanseløs Scott Carson. 4-1 til Burnley!

Shackell-sangene fortsatte i beste velgående og the Clarets hadde vunnet krigen. Gjestene kom til noen muligheter, men klarte aldri å bryte gjennom Clarets-forsvaret. Kampens avsluttende kvarter var preget av Clarets-kontroll, Derby-desperason og Scott Arfield som ble banens spiller. Burnley vant dermed stort nok en gang og tok et viktig steg oppover tabellen.

Burnley: Heaton; Lowton, Keane, Mee, Ward; Boyd, Jones, Barton, Arfield; Vokes (Marney 89), Gray (Hennings 78)
Innbyttere: Nizic, Darikwa, Duff, Kightly, Taylor

Derby: Carson; Christie, Keogh, Shackell, Warnock; Ince (Russell 78), Butterfield, Johnson (Camara 69), Thorne, Blackman (Bryson 87); Martin
Innbyttere: Grant, Hendrick, Baird, Shotton
Gule kort: Shackell 57’, Johnson 68’

Tilskuere: 15,214 (579 Derby)