Kjempet hardt, men sendt ut av cupen

arsenalBurnley logo stor(Arsenal 2-1 Burnley): Luke Chambers og Sam Vokes sto for målene i første omgang som hovedsaklig var dominert av Arsenal. The Clarets hadde sine perioder der de yppet seg og kom til noen muligheter, men Arsenal-maskineriet trakk det lengste strået og avanserte til neste runde, takket være matchvinner Alexis Sanchez.

Burnley gjorde to bytter der Fredrik Ulvestad og Tendayi Darikwa erstattet Joey Barton og Matt Lowton, mens nysigneringen Paul Robinson varmet benken på Emirates Stadium. Kampens første mulighet var signert Andre Gray (2′) som fikk ladet skuddfoten fra kort hold, men ballen ble sendt over Ospina i mål.

Arsenal var ikke overraskende mest frempå og så mest til ballen der Chamberlain (3′), Sanchez (6′) og Elneny (8′) skapte sjanser for hjemmelaget, men Andre Gray (10′) kom til en kjempesjanse og fikk testet ut Ospina – som reddet mesterlig.

Etter en god periode der Arsenal kontrollerte kampen var Sanchez sentral i oppbyggingen, men med tre Burnley-spillere på seg kunne angriperen lite annet enn å gi til Calum Chambers som på direkten sendte kula i det lengste hjørnet. 1-0 til Arsenal etter 19.minutter.

I det kampen passerte halvtimen ble Burnley tildelt sitt andre hjørnespark som etter flere ballberøringer av gjestene, sendte Arfield ballen til Dariwka på motsatt side som la inn i feltet; der var Sam Vokes høyest (31‘) i luften og 1-1 på Emirates Stadium!

Burnley yppet seg litt til, men hjemmelaget fikk etterhvert nok et grep om kampen der Chamberlain (33′ og 42′) kom nærmest, men det ble bare med mulighetene. Et par hjørnespark etter hverandre til Arsenal og ett tilleggsminutt endret ikke på resultatet.

Burnley yppet seg litt etter sidebytte og kom til en halvsjanse kort tid etter avspark, men Arsenal trengte ikke lang tid til å ta tilbake ledelsen. Hjemmelaget kontret etter et fin Burnley-mulighet og involverte halve hjemmelaget før kula havnet hos Alexis Sanchez i det 53.minutt som ikke gjorde noen feil. 2-1 til Arsenal.

Det store Arsenal-presset roet seg litt ned etter timen, men hjemmelaget hadde fortsatt kontroll på kampen og skapte sjanser med jevne mellomrom. Sam Vokes (64′) fikk en mulighet til å utligne for annen gang i kampen, men det ble ikke annet enn Burnleys fjerde hjørnespark.

Det ble noen bytter for begge lag der Arsenal fortsatte å ha kontroll på kampen, mens Burnley slet med å bryte gjennom Arsenal-forsvaret. The Clarets hadde en kort periode der de var farlige, men hjemmelaget hadde god kontroll på kampen. Begge lags innbyttere satte sitt preg på sluttminuttene der Kightly skapte problemer på topp, mens Gray (89′) ble servert av Barton og burde ha utlignet.

Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter og i løpet av den tiden ble flere spillere liggende nede med mindre skader, men det endte med en Arsenal seier.

Burnley: Heaton; Darikwa, Keane, Mee, Ward; Boyd (Kightly 79), Jones (Barton 67), Ulvestad, Arfield; Vokes (Hennings 75), Gray
Innbyttere: Robinson, Duff, Kightly, Taylor, Lowton
Gule kort: Arfield 65

Arsenal: Ospina; Gibbs, Gabriel, Chambers, Koscienly; Chamberlain, Sanchez (Walcott 77), Coquelin (Arteta 70), Elneny; Iwobi (Rosicky 70), Giroud
Innbyttere: Monreal, Bellerin, Campbell, Cech.
Gult kort: Koscielny 72

Dommer: Roger East