Dyche med blandede følelser og en stolt Vokes

Sean Dyche pressekonferanseManager Dyche satt igjen med blandende følelser etter cup-exiten mot Arsenal idag etter at Sam Vokes utlignet for the Clarets og ga dem håp etter halvtimen. Burnley røk ut av FA cupen nok en gang etter at Alexis Sanchez sørget for Arsenals 14. strake seier i turneringen

– Man spiller mot mennesker, ikke prislapper og jeg var veldig glad for hvor godt vi gjorde det mot et sånt lag, noe som sier litt om oss denne sesongen, sa Dyche. Jeg er veldig skuffet over at vi ikke fikk noe ut av kampen, men foruten det så føler jeg vi spilte på en effektiv måte. Da vi var her forrige sesong så var de et stekt lag og i dag så var de fortsatt et strekt lag, selv om de hadde byttet ut deler av laget.

– Bortsett fra de første 20 minuttene der jeg føler vi ga dem litt for mye respekt, var tilsvaret vårt bra. Vi scoret et fint mål og avsluttet omgangen sterkt, vi fortsatte bra i annen omgang og de ble nervøse. Men vi ga bort ballen veldig enkelt, de kontret og scoret igjen – etter det var det vanskelig å få noe ut av kampen, selv om vi hadde våre sjanser.

– Jeg var veldig fornøyd med mentaliteten til å bryte spillet deres og gjøre livet ukomfortabelt for dem ved å forsette og skape sjanser, det var helt klart mye positivt fra dagens kamp. Vi holdt det gående og jeg er fornøyd med utviklingen fra sist gang vi var her.

– Noen av spillerne her idag har ikke erfart noe slikt tidligere, for eksempel Tendayi som har hatt litt av en reise på kort tid, det samme med Andre (Gray) og Freddie (Ulvestad). Alle de tingene og slike dager hjelper spillerne å være, noe som kun er bra, avsluttet Dyche.

Målscoreren selv, Sam Vokes var en stolt mann til tross for at the Clarets røk ut av cupen på Emirates Stadium. Spissen hodestøt like etter halvtimen utlignet for Burnley og waliseren var fornøyd med måten Lancashire-laget gjorde ting vanskelig for de store gutta fra London, som forøvrig er turneringens regjerende mestere.

– Vi ga det et realt forsøk og viste hva i står for, måten vi spilte på så tok vi spillet til dem og jeg mener det var en god prestasjon. Vi tapte 2-1, men jeg føler vi kan være stolte av det. Det var mye bra jobb på høyrekanten i forkant av målet og Tendayi la inn et herlig innlegg og et godt angrep og vi klarte å få den inn som var fint.

– Det toppet første omgangen og jeg føler at vi satt litt for mye bakpå de første 20 minuttene der vi ga dem litt for mye respekt, vi fikk målet og kom oss inn kampen igjen ved å vise dem hva vi står for.

– Det var herlig fordi får mye glede på topp og når man spiller på disse stedene, så forventes det ikke så mange mål fra oss – vi fikk ett, men kunne ha fått flere.

– Vi har ikke ydmyket oss selv, vi la ned en god prestasjon og det er denne type formkurve som gir laget selvtillit. Det er noe vi kommer til å ta med oss til Hillsborough neste uke og de neste kampene, avsluttet Vokes.