Dyche hyller hardt-kjempende Clarets

Sean Dyche pressekonferanse 10Manager Dyche hyllet Clarets-laget etter at de burgunder- og lyseblå dro i land en vitktig seier mot hardt-kjempende Rotherham som sliter i bunnen av seiren. The Millers gjorde det ikke enkelt for Lancashire-laget, men et straffemål av Sam Vokes i første omgang og en utsøkt spiker i kisten av Scott Arfield i slutten av annen omgang ga både sjefen, spillerne og fansen mye å juble for.

George Boyd sikret the Clarets et straffespark etter at vingen ble klippet ned i feltet og dommeren pekte på krittmerket, Sam Vokes gjorde jobben i det 27.minutt og Burnley kunne slippe jubelen løs.

I annen omgang satset the Millers hardt og skapte problemer for Burnley, men hjemmelaget fikk unna det som var av utfordringer og i det 83.minutt dukket Sam Vokes opp med en utsøkt perle og satte spikeren i kisten på Turf Moor.

Manageren hyllet lagets besluttsomhet som sikret tre viktige poeng og dermed klatret opp til andre plass.

– Vi har spilt virkelig fantastisk fotball her i det siste, men ikke denne gang. Denne gang var det bestrebelse, mot, besluttsomhet og de øyeblikkene med kvalitet – vi fikk til alt. Det var en litt bitter kamp som ikke var så pen å se på, men vi gjorde jobben og det er det viktigste. Det er alltid vanskelig når en ny manager kommer inn portene og endrer utseende, Neil (Warnock) sine lag er alltid vanskelig å spille mot, så vi var klar over at det kom til å bli tøft.

– Man trenger å finne måter å spille på, men man må også takle motstanderens spillestil og vi fant en måte å få det til på i tillegg til en seier, det liker jeg virkelig. All ære til Rotherham, fordi de kom hit og ga alt. Det var en kamp der de ikke hadde noe å tape og manageren deres er en slu rev som sørget for at vi hadde vanskeligheter med å komme oss fremover, men vi taklet det også og jeg er i det hele tatt henrykt.

– Tidvis viste vi kvalitets-fotall og skapte ikke så mange halvsjanser, det rare var at selv når vi ledet 1-0 og virket solide så skapte de en av kampens beste sjanser. Det er derfor vi elsker spillet fordi de kunne ha kommet seg inn i kampen igjen, men så kom vi tilbake og sikret det hele. Det ville vært litt urettferdig hvis de hadde fått noe ut av kampen, men man vet aldri – noen ganger er de vanskeligste kampene mot de man forventer å vinne over.

Etter halvtimen måtte Michael Keane av banen grunnet en hard hodeduell og banet vei for James Tarkowski. Dyche betrygget at de ikke er noen farlig skade på Keane og at midtstopperen var seg selv igjen innen kampen var over.

– Michael følte seg ikke helt pigg og i disse tider så er de mer flittige med hodeskader, så støtteapparatet vårt måtte ta en avgjørelse. Han har det bra, men vi kommer til å holde et lite øye med han.

– Jeg tenker ikke så mye på tabellen på dette stadiet, jeg er klar over den så klart, men jobben min er å fokusere på den neste kampen og vi sparker ball igjen på tirsdag. Guttene får en rolig periode vel vitende at de sikret en viktig seier og det tar oss videre med en sterk mentalitet, men å en garanterer ingenting i neste kamp, avsluttet manager Dyche.