Seiret i derbyet og klatret til topps etter en Gray-dobbel!

bolton wanderersBurnley logo stor(Bolton 1-2 Burnley): Bolton virket på ingen måte som den tabelljumboen de er og virket å ha en god kontroll på første omgang, men det var i annen omgang magien fant sted. Bolton tok ledelsen takket være Liam Feeney, men gleden var kortvaring takket være Andre Gray som gjorde de samme som i Turf Moor-oppgjøret.

Spissen utlignet seks minutter senere og satte inn seiersmålet ti minutter etter det igjen. Dermed klatret Burnley til topps i the Championship.

Det var som forventet et uendret lag som løp utpå banen for Burnleys del og James Tarkowski (3′) sto for kampens første sjanse.

Heskey (6′), Mee (7′), Feeney (9′) og Pratley (14′) sto for mulighetene det første kvarteret. Hjemmelaget fortsatte å se mye til ballen og var klart farligst i første omgang. Feeney (19′), Boyd (25′) og Gray (30′) kom til noen fine muligheter fram til halvtimen spilt.

Et godt angrep av the Clarets i det 34.minut startet med Tarkowski, involverte Ward og Vokes før ballen fant Gray, men det ble ikke mer enn en sjanse for gjestene. Pratley (38′) og Davies (45′) skapte omgangens siste muligheter, men lagene ble sendt i garderoben målløse.

Etter sidebytte var Andre Gray (47′) førstemann til å prøve seg foran mål, men ble hindret. To minutter senere prøvde Clough (49′) seg med en kjempesjanse, heldigvis for the Clarets’ del gikk ballen over mål. Vokes (53′), Spearing (55′), Feeney (56′) og Barton (61′) sto for sjansene fram til timen.

James Tarkowski fikk nesten sitt første mål for the Clarets i det 63.minutt, men sendte skuddet over må volley. Bolton satte in Gary Madine minuttet senere og det viste seg å være et lurt trekk for i det 69.minutt kom kampens første mål: Liam Feeney sendte hjemmelaget i føringen etter en fint innlegg fra innbytter Madine. 1-0 til Bolton.

Om det var bytte som måtte til eller ikke, så satte Dyche på Matt Taylor og tre minutter senere sto det likt; Andre Gray (75′) kom til en flott mulighet der keeper Rachubka måtte gi retur første gang, men på andre forsøk sto det 1-1 og de tilreisende 3877 kunne slippe jubelen løs! Det fulgte med flere bytter der blant annet Ulvestad fikk noen minutter på banen og det var det som måtte til, for nordmannen var nest sist på ballen til Gray.

I det 85.minutt fosset Andre Gray fremover, kom seg gjennom Bolton-forsvaret, klinket ballen i nettet bak en sjanseløs Rachubka og 2-1 til Burnley!! Tom Heaton reddet mesterlig kampens tiende hjørnespark i det 89.minutt og dermed klatret Burnley til topps i the Championship takket være Grays 19. og 20. mål denne sesongen.

BURNLEY: Heaton, Lowton, Mee, Tarkowski, Ward, Arfield, Barton, Jones (Ulvestad 84), Boyd (Taylor 72), Vokes, Gray (Hennings 92).
Innbyttere: Robinson, Kightly, Darikwa, Long.

BOLTON: Rachubka, Moxey, Vela, Feeney, Spearing, Clough (Dobbie 81), Osede, Davies, Heskey (Madine 64), Pratley, Holding.
Innbyttere: Campbell, Danns, Silva, Wilson, Woolery.

Dommer: S Martin
Tilskuere: 17.484 (3877 BFC)