Gray straffet bastardene!

Burnley logo storHøne Blackburn(Burnley 1-0 Bastarder): Burnley fikk en tidlig ledelse takket være et straffemål signert Andre Gray etter kvarteret spilt, et resultat som holdt seg til pause – til tross for flere gode Clarets-muligheter. Etter sidebytte var det litt mer jevnt på Turf Moor der begge lag kunne ha satt inn mål, men det endte med en fortjent Burley-seier. The Clarets er fortsatt kongene av Lancashire!

Burnleys Michael Keane startet i forsvaret med Ben Mee som den enste endringen. Stemningen var elektrisk og det var hjemmelaget som skapte kampens første sjanse med Gray (1′) og Gomez (2′) fulgte opp kort tid senere. Barton (7′) fikk opp pulsen på Turf Moor med det som burde ha blitt åpningsmålet, men forsøket ble avverget av en helhjertet innsats av bastardenes forsvarspillere.

Et Boyd-forsøk (8′) ble skapt før bastardene skapte et hjørnespark (10′) et frispark (11′) og et innkast (12′), på sistnevnte fikk gjestene ballen i mål, men var i offside. Deirmot ble det mre stas på motsatt side i det 14.minutt! Ballen ble levert fra kanten og til George Boyd i feltet som ble klippet ned av Shane Duffy – straffe til the Clarets og Andre Gray (15′) stilte seg foran krittmerket og sendte kula like til venstre for Luke Steele som kastet deg til høyre. The Clarets var oppskriftsmessig i ledelsen, 1-0 på Turf Moor.

Mee (22′) kom til et sjeldent skuddforsøk i en kontring etter a ha blitt spilt fri av målscorer Gray. Bastardene kom til noe tannløse sjanser som det ikke ble noe av, mens the Clarets fikk to kjappe hjørnspark like før halvtimen – heller ikke de klarte å utnytte leveringen fra Jones. Burnley silte bra og var nærmere et mål nummer to enn det bastardene var en utligning, noe som skapte en elektrisk stemning på Turf Moor.

Bastardene kom til en fin mulighet fra frispark i det 35.minutt; kula havnet hos Duffy som la videre til Bennett, bastarden prøvde seg på et skudd mot Heaton, men Burnley-kapteinen reddet mesterlig og frustrerte gjestene fra den illeluktnede by. Vokes var litt anonym på topp i første omgang, men kom til en sjanse i det 37.minutt, dessverre uten å true Steele mellom stengene. Bastardene skrek etter straffe i det 40.minutt når Akpan på teatralsk vis datt som en ballerina etter duell med Ward, men dommeren var ikke imponert.

Andre Gray og midtstopper Hanley hadde sine dueller og forsvarsspilleren fikk nok å gjøre med å holde styr på the Championships toppscorer. Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter uten at de store sjansene ble skapt og lagene ble sendt i garderoben.

Etter sidebytte var det to sultne lag som løp ut på gressmatten og gjestene var en smule aggresive i sitt spill, først ble Lenihan tildelt gult etter en hard duell med Barton og kort tid senere trengte Keane litt behandling på sidelinjen. Over hele Turf Moor kunne man høre fansen synge: «We hate bastards». Utsøkt.

Like før timen ble David Jones byttet ut med Fredrik Ulvestad og nordmannen var raskt ute med å vise seg fram på Turf Moor. Bastardene prvøde seg ved noen anledninger, men manglende kompetanse, treffsikkerhet, økonomisk trygghet og interne konflikter i bakgrunnen sørget for at deres tannløse forsøk gikk til side for mål – en meget sjelden gang på Tom Heaton.

I det 67.minutt skapte Ulvestad en fin sjanse når et skudd fra rundt 20 meter ble sendt avgårde mot bastardenes mål, Andre gray fikk en for på ballen som også endret retning, men Steele var våken og fikk snappet opp ballen. Ulven fortsatte å vise sine sterke defensive og offensive ferdigheter til glede for hjemmefansen og frustrasjon for bastardene.

Bastardene fikk etterhvert et periode er de så en del til ballen der Bennett kom til to avslutninger (72′ og 73′) før Burnley satte utpå Rouwen Hennings med kvarteret igjen. Burnleys midtbane var godt anført av Joey Barton som gjorde mye av det stygge arbeidet og var en trygghet å ha på banen. Bastardene satt utpå Brown i sluttminuttene og innbytterens fysikk ble lagt merke til av the Clarets, men de sto stand.

Marshall (86′) skapte bastardenes siste sjanse før fjerdedommerne la til fire minutter og sluttminuttene bød på nerverpirrende øyeblikk der bastardene ga alt de hadde, men klarte å få hyll på byllen. Burnley forsvarte seg veldig godt og var taktske i sine valg, noe som sørget for at de lilla- og lyseblå nok en gang sendte illeluktnede bastarder hjem uten poeng fra Turf Moor!!! UTC!

BURNLEY: Heaton, Ward, Mee, Keane, Lowton, Arfield, Jones (Ulvestad 59), Barton, Boyd, Vokes, Gray (Hennings 74′).
Innbyttere: Robinson, Darikwa, Tarkowski, Kightly, Taylor.
Gule kort: Lowton 63, Ulvestad 90+1

Bastarder: Steele, Marshall, Duffy, Hanley (c), Spurr, Lenihan, Grimes (Watt 62), Akpan (Brown 85), J. Gomez, Bennett, Graham,
Innbyttere: Raya (GK), Henley, Ward, Conway, Jackson.
Gule kort: Gomez 12, Lenihan 52, Bennett 90+1, Watt 90+3

Dommer: M Jones