Ustoppelige Burnley fortsetter i vinnersporet

Huddersfield Town FCBurnley logo stor(Huddersfield 1-3 Burnley): Burnley fikk nok en gang en ønsket start takket være et tidlig mål innen kvarteret, takket være Stephen Ward. Vokes økte ledelsen etter halvtimen, Lolley reduserte like før pause, men Ben Mee svarte umiddelbart.

Annen omgang bød på flere sjanser, men ingen mål. Dermed ble det nok en viktig seier for the Clarets og i skrivende stund er det syv poeng ned etter Burnleys sjette strake seier.

Burnley gjorde en endring fra forrige runde i det David Jones returnerte til lagoppstillingen og erstattet Fredrik Ulvestad.

Hjemmelaget startet friskt, så mye til ballen og skapte et par muligheter uten at de store sjansene ble skapt. Lancashire-laget skapte kampens første sjanse med Gray (3′), før Matmour (8′) og Wells (11′) prøvde seg. The Clarets våknet til og jobbet fremover og sikret et hjørnespark.

David Jones leverte kampens første hjørnespark fra flagget og ballen traff Michael Keane som ikke hodet på kula, men havnet ballen til Stephen Ward som fra kort hold ikke gjorde noen feil og sendte Burnley i føringen på John Smith’s Stadium etter 14 minutter! Etter en god start for the Clarets roet kampen seg litt ned, men hjemmelaget prøvde å svare med Scannell (20′) som støtte på målscorer Ward som satte en stopper for muligheten.

Det skulle ikke ta mer enn noen minuter før bortefansen nok en gang kunne juble! Boyd var involvert i sitt tiende mål mot Huddersfield og etter at Andre Gray leverte en fin ball på høyre side. Vingen leverte en praktfull ball til Sam Vokes og waliseren gjorde ingen feil foran buret fra kort hold og satte inn sitt 13.mål denne sesongen, dermed sto det 2-0 til Burnley etter 30 minutter!

Burnley hadde kontroll på kampen og George Boyd fortsatte å terorrisere the Terriers. I det 37.minutt gjentok vingen nesten det samme som etter halvtimen, men denne gang avverget Cranie. Mot slutten av omgangen fikk hjemmelaget en grei mulighet som Joe Lolley utnyttet til det beste og reduserte i det 44.minutt etter å ha fått for mye rom.

Burnley likte ikke reduseringen og tok tilbake ganske raskt. Gray fosset fremover og sikret gjestene et siste hjørnespark på overtid; Jones leverte nok en gang fra flagget og denne gang var det Ben Mee raget høyest og dermed sto det 3-1 til the Clarets i det 47.minutt. Etter sidebytte var et Huddersfield som startet best, men klarte ikke å bryte ned Clarets-forsvaret.

Huddersfield satte inn friske bein like før timen når Bunn og tidligere Claret Martin «Pato» Paterson ble satt utpå. Byttet var et klokt trekk av Terriers-manager David Wagner, for Pato var en umiddelbar trussel og kom til flere muligheter.

Nærmest kom Davidson (59′) med et knallskudd som traff stolpen og Arfield (65′) svarte noen minutter senere, men heller ikke den tidligere Terriers-spilleren fikk overlistet keeper Steer. Det var mer kamp om ballen de kommende minuttene enn store målsjanser, men de skulle komme; Vokes (74′), Paterson (75′) og Wells (79′) fikk sine sjanser, men ingen mål.

Kampens avsluttend ti minutter bød på noen halvsjanser og flere bytter. Heaton pådro seg en smell som han fikk ristet av seg og fjerdedommerne la til fire tilleggmsinutter, men Burnley troner fortsatt på toppen og er fortsatt ubeseiret dette kalenderåret.

Burnley: Heaton; Lowton, Keane, Mee, Ward; Arfield (Kightly 75), Jones, Barton, Boyd; Vokes, Gray (Hennings 84)
Innbyttere: Robinson, Darikwa, Tarkowski, Marney, Taylor

Huddersfield Town: Steer, Smith, Davidson (Husband 84), Whitehead, Hudson, Scannell (Paterson 56), Matmour (Bunn 56), Cranie, Huws, Lolley, Wells
Innbyttere: Murphy, Dempsey, Lynch, Bojaj