Viktig seier over City

(Birmingham 1-2 Burnley): Etter en håndfull sjanser sendte George Boyd the Clarets i føringen etter halvtimen. Burnley ble snytt for en straffe like før pause, men mistet ikke besinnelsen og holdt trykket oppe etter siebytte. City utlignet like før timen, men Burnley tok tilbake ledelsen takket være et fint Gray-mål.

The Clarets startet med et bytte i hjertet av midtbanen der Dean Marney erstattet David Jones, og på topp der Barnes erstattet Vokes. Gjestene var de første til å skape kampens første sjanse, men det ble ingen praktomgang. Arfield (2′) og Ward (6′) skapte de første sjansene for the Clarets, men etterhvert tok hjemmelaget over føringen. Caddis (9′) og Cotterill (10′) kunne ha gitt hjemmelaget ledelsen innen kvarteret, men det ble med forsøket.

Barnes (13′) og McDonald (15′) kunne scoret hvert sitt mål, men det var Burnley og George Boyd som satte inn åpningsmålet – selv om det tok litt tid. Like etter halvtimen fosset Burnley med et angrep anført av Matthew Lowton som la inn et herlig innlegg i feltet og der var George Boyd som ikke gjorde noen feil og sendte the Clarets i føringen i det 31.minutt!

Tom Heaton fikk prøvd seg vet to anledninger og reddet begge forsøkene til hjemmelaget og dommeren viste dine ferdigheter ved å nekte Burnley en soleklar straffe like før pause etter at Birmingham-forsvaret brukte hendene på ballen i feltet.

Annen omgang startet med et bytte av Jones for Barton og en Andre Gray-sjanse (48′), etterfulgt av innbytter Jones (49′) og Barnes (53′) – sistnevnte fikk en gyllen anledning, men traff sidenettet.

Selv om det var mulighet for the Clarets til å øke ledelsen, så gikk det motsatt vei i det 55.minutt. Toral gikk en god mulighet som kaptein Heaton avverget mesterlig, men måtte gi retur og den utnyttet Magoma til det fulle og nikket inn utligningen, 1-1. I det kampen passerte timen fikk Lloyd Dyer sin debut for Lancashire-laget når han erstattet Scott Arfield.

Lowton prøvde seg på et vanskelig skudd i det 65.minutt som keeper Legzdins fikk kastet kula til side. I det kampen viste 77.minutter leverte målscorer George Boyd et fantasisk innlegg i feltet og fant en umarkert Andre Gray som klinket til og sendte Burnley tilbake i føringen! 2-1 Burnley!

Det ble noen halvsjanser fram til pause, men det ble ingen fler mål i kampen og Burnley dro i land en vitig seier og er fortsatt med i kampen om førsteplassen ettersom seireleder Middlesbrough skal spilles mot på tirsdag.

Burnley: Heaton; Lowton, Keane, Mee, Ward; Arfield (Dyer 60), Marney, Barton (Jones 46), Boyd; Gray (Tarkowski 90), Barnes.
Innbyttere: Robinson, Darikwa, Taylor, Hennings
Gule kort: Boyd 70

Birmingham: Legzdins, Caddis, Morrison, Shotton, Grounds, Kieftenbeld, Davis, Cotterill (Fabbrini 79), Toral, Maghoma (Lafferty 79), Donaldson
Innbyttere: Gleeson, Vaughan, Solomon-Otabor, Spector, Kuszczak
Gule kort: Toral 33, 90+3
Rødt kort: Toral 93

Dommer: Mr. M Heywood